Trabzon’da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti binasında basın açıklaması yaparak kuruluşunu ilan eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Trabzon İl Örgütü, Trabzon’da yerel basının ve bazı taraftar gruplarının hedefi oldu.

siyasihaber.org'da yer alan habere göre; Trabzonlu Gençler adlı taraftar grubun lideri Mehmet Fındıkçı, bugün saat 16:00’da Meydan Parkı’nda toplanacaklarını, HDP’ye yer tutulup tabelanın asılması durumunda ise Trabzonlu Gençler olarak "üzerlerine düşeni yapacaklarını" söyledi.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDA KÜRSÜYE ÇIKMIŞTI

Trabzonlu Gençler’in lideri Mehmet Fındıkçı Erdoğan’ın Trabzon’da bir konuşmasında kürsüye çıkmıştı.

YEREL SİTELERDE IRKÇI HABERLER

Öte yandan agasar.gen.tr adlı internet sitesinde HDP Trabzon İl Örgütü’nün kuruluşu için “Terör partisi Trabzon’da kuruldu” başlıklı bir habere yer verilirken, haberin son paragrafında ise “Yaklaşık 50 bin insanımızın kanını elinde bulunduran bu teröristlerin kime eşitlik istediklerini Türk Milleti adı gibi bilmekte," yazıldı.

EŞ BAŞKAN İŞİNDEN ATILDI

Diğer taraftan, HDP Trabzon İl Örgütü Eş Başkanı Pelin Şirin'in, basın açıklamasının ardından dün akşam saatlerinde Trabzon’da çalıştığı Ekin Dershanesi’nden aranarak işine son verildi. Fikirlerinin dershaneye zarar verdiği gerekçesi öne sürülerek işine son verilen HDP Trabzon İl Eş Başkanı Pelin Şirin için hukuki sürecin başlayacağı bildirildi.