Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Stadyumu'nu dolduran binlerce AK Partiliye seslendi.

 

Başbakan Erdoğan, "30 Eylül'de Ankara'da yapılacak genel kongrede 4. ve son kez genel başkanlığa aday olacağız. Söz verdiğimiz gibi." dedi.

 

Bugün Eskişehir'de 81. ve son il kongresinin yapıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, kongre takviminin bitmesiyle artık bugünden itibaren büyük kongreye hazırlanacaklarını söyledi.

 

AK Parti Olağan Büyük Kongresi'nin 30 Eylül 2012 tarihinde yapılacağını belirten Erdoğan, ''Türkiye'yi nasıl değiştirdik, nasıl dönüştürdüysek parti teşkilatımızın da hücre yenilenmelerini yapacağız'' dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, ''Biz verdiğimiz sözün gereği olarak 12 Haziran milletvekili seçimlerinde üçüncü dönem ve son kez olarak milletvekili seçildik. Bir dönem ara vererek ondan sonra herkesin milletvekili olma şansı var. 30 Eylül'de Ankara'daki büyük kongrede bu düzenlemeler de böylece zaten yerini buluyor. Yine verdiğimiz sözün bir gereği olarak dördüncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağız'' dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu partiyi tanımayanlar, bu hareketi, bu teşkilatı tanımayanlar ellerini ovuşturarak bizde fitne çıkmasını, nifak çıkmasını, tamahın, kibrin hırsın öne çıkmasını bekliyorlar. Ben bütün yüreğimle inanıyorum ki bu partide, bu davada bu teşkilatın içinde asla ve asla böyle tartışmalar yaşanmayacak. Ellerini ovuşturanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar. Farklı senaryolar çizenler hüsrana uğrayacaklar. Fal bakanların, niyet okuyanların, tasarım yapmak isteyenlerin hevesleri bir kez daha kursaklarında kalacak'' diye konuştu.