Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün akşam saatlerinde İstanbul’da yapılan 3. havalimanına iniş yaptı.  Erdoğan’ın yapacağı ilk inişi nedeniyle bölgedeki uçuş yasağının koordinatları yayımlandı.

Yayımlanan NOTAM (havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) nedeniyle, bölge üzerinde 18.00 ile 23.59 arasında helikopter gibi görerek uçuş yapan (VFR) görevli olmayan devlet hava araçları trafikleri ve tüm sivil VFR trafiklerin bölgeye yaklaşması, girişi ve kalkışı yasaklandı.

NOTAM’da şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafınca görevlendirilen Devlet Hava Araçları, ambulans, şehit nakli, arama kurtarma, organ nakli ile İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş ve kalkış yapan ve geçiş müsaadesi olan sivil trafikler hariç görevli olmayan devlet hava araçlarının IFR/VFR trafikleri ve tüm sivil VFR trafiklerin bölgeye yaklaşmasına, girişine ve kalkışına müsaade edilmeyecektir.”

rdoğan, iniş sonrası "Muhteşem bir esere sahip olduk. Milletimiz için, tüm insanlık için havalimanımızın hayırlı olmasını dilerim" dedi.