Dün Almanya'nın Berlin kentine ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. Yapılan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendi.

Suriye'ye, PKK ve açlık grevleri ile ilgili konuların da konuşulduğu toplantıda, Rudaw Dergisi'nde görevli Kürt bir gazeteci, "Bir çok ülkede açlık grevleri haberleri yapılmaktadır. Açlık grevlerine giren insanların bazı talepleri var. Ancak biz görüyoruz ki Türkiye'de bir halkın en tabi hakları göz ardı edilmektedir. Şiddet dışında başka bir alternatifiniz var mı?" sorusuna, Erdoğan şu yanıtı vermişti:

"Öncelikle Almanya’dan tüm dünyaya sesleniyorum: Türkiye’de ölüm orucunda olan sadece 1 kişi vardır. Onlara ölün diyen siyasi parti ve bölücü terör örgütüdür. Onlara ölün diyenler ise bu sırada kuzu kebap yiyorlar. Tam tarihini de vereyim. 17 Temmuz 2012’de milletvekilleri ve terör örgütünün bazı üyeleri Ahmet Türk’ün verdiği yemekte kuzu kebabını gayet şen şakrak götürdüler."

"Şu anda açlık grevi falan yoktur. Bunlar tamamen şovdur. Bunların yarısından fazlası da dilekçeyle bundan vazgeçtiklerini açıkladılar. Bu konuda bir sağlık sorunu doğarsa da buna müdahale edilir. Bunlar neyi talep ediyor diye baktığınızda talepleri bölücü örgüt başının bırakılmasıdır."

ERGİN: 66 AYRI CEZAEVİNDE 683 KİŞİ AÇLIK GREVİNDE

Erdoğan'ın Berlin'de konuştuğu saatlerde ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Almanya Adalet Bakanı Sabine Leutheusser Schnarrenberger ile görüştü.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cezaevlerinde süren açlık grevlerine ilişkin sorulan soruya, "Şu anda 66 ayrı cezaevinde 683 kişi olarak gözüküyor bizde" bilgisini verdi.

Cezaevindeki eylemlerin hiçbirinin cezaevi koşullarına ilişkin olmadığını belirten Adalet Bakanı Ergin "Talepleri tamamen siyaset alanında tartışılması gereken konulara ilişkindir. Bu eylemlerin sonlandırılmasını beklediğimi ifade ediyorum" dedi.