Van’ın Erciş ilçesinde yapılan “öz yönetim” ilanın ardından dün gözaltına alınan Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin ve HDP İlçe Eş Başkanı Seval Çadırcı tutuklanırken, Belediye Meclis Üyesi Güler Avcı serbest bırakıldı.

İMC’de yer alan habere göre, Van Erçiş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eş Başkanı Seval Çadırcı tutuklandı.

Erciş’te “öz yönetim” ilan edilmesi üzerine İlçe Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Keskin, Çadırcı ve belediye meclisi üyesi Güler Avcı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Keskin, Çadırcı ve Avcı, cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanmaları sonrası tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Keskin ve Çadırcı,”devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçlamasıyla tutuklanırken, Avcı, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

TUTUKLANAN BELEDİYE BAŞKANLARI

Öz yönetim ilanlarının ardından Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, Dicle Belediyesi Eş Başkanı Abdulsamet Bilgin, Lice Belediyesi Eş Başkanı Harun Erkuş, Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Ali Çam’ın da aralarında olduğu çok sayıda belediye başkanı tutuklandı.