Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu’nun PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşüldüğü yönündeki iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mardin Milletvekili Mithat Sancar ile birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, konuşan Baluken, Ensarioğlu’nun iddialarını yalanlayarak, “Söylediklerinin tamamı yalandan ibaret,” dedi.

Baluken’in açıklaması şöyle:

“Hiç cevap vermeye değer bir konu değildir. Galip Ensarioğlu bakan olamadı, bakanlık beklentisi vardı. Şimdi gündemi değiştirerek tekrar kendini gündemleştirmek istiyor. Söylediklerinin tamamı yalandan ibaret. Öcalan’la herhangi bir görüşme yoktur, Öcalan ağır bir tecrit altındadır. Bütün bu sorunlar da ağırlaştırılmış tecrit devrede olduğu için yaşanıyor. Bu yalanlara herkesin karnı tok, bir an önce tecrit yolu kaldırılıp İmralı yolu herkese açılmalıdır.”

ENSARİOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

BBC Türkçe’ye konuşan AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, devletin Öcalan’la görüştüğünü dile getirmiş, şunları söylemişti:

“Bu görüşmeler sadece devletin bilgisi dahilinde yürüyor. Faydalı olacağına kanaat getirildiği zaman farklı kesimlerle de devam eder. Öcalan’ı sürekli basın karşısında tutarak anlamsızlaştırırsınız, etkisizleştirirsiniz, itibarsızlaştırırsınız. Süreç boyunca birçok kez gerilimler yaşandı. Ama o dönemde görüşmeler vardı ve o görüşmeler üzerinden Öcalan açıkça görüşlerini bildiriyordu. Biz Öcalan’ın etkin pozisyonunu korumaya çalışıyoruz.”