MHP milletvekili Engin Alan'ın cezaevinden tahliye edilmesini sağlanması yönünde yeni bir formül bulundu. Tutuklu milletvekilleri için oluşturulan komisyonda, 3 maddelik bir anayasa değişikliği metni üzerinde uzlaşma sağlandı. Anayasada değişiklik yapılması önerisi, Meclis Başkanı'na sunulacak.

Tutuklu 2 CHP ve 5 BDP milletvekilinin tahliye olmasından sonra cezaevinde sadece MHP milletvekili Engin Alan kalmıştı. Alan, hakkındaki karar Yargıtay'da onandığı için hükümlü vekil olması nedeniyle tahliyesinde sorun ortaya çıkmıştı. Tutuklu milletvekilleri için AK Parti, CHP ve BDP'nin oluşturduğu komisyon, bugün Meclis'te ilk toplantısını yaptı.

Toplantıda, MHP'li Alan ve BDP'li Sabahat Tuncel gibi hüküm giyen milletvekilleri konusunda bir formül bulundu. Formüle göre, anayasada üç maddelik değişiklik yapılacak. Meclis Başkanı'na sunulacak anayasa değişikliği önerisi özetle şöyle:

*Anayasaya eklenecek geçici madde ile milletvekilleriyle ilgili kararın infazı dönem sonuna bırakılacak.

*Dokunulmazlığı düzenleyen 83. madde ile 14. madde arasındaki bağlantı koparıldı. Bu yolla sadece kasten adam öldürme gibi suçüstü halinde milletvekilleri tutuklanabilecek.

*Bir milletvekili hakkındaki soruşturma, tutuklama ve gözaltına alma kararı Meclis Genel Kurulu'nda üçte iki çoğunluğun oyu ile alınabilecek.