Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bir toplantıda yaptığı konuşmada, HDP'yi hedef aldı, partiye oy veren seçmenin "3 gün elektriksiz kaldığında HDP'ye emanet oy verenlerin önemli bir kesiminin ortadan kalkacağına inandığını," söyledi.

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin hazırladığı Türkiye Enerji Raporu Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Yıldız'ın açıklaması şöyle:

"Erken seçim olsa da olmasa da HDP'ye verilen emanet oyların önemli bir kesiminin ortadan kalkacağına inandığını" belirten Yıldız, "Şu anda HDP'nin silahlar sussun, terör olmasın cümlesini buradaki Ak Parti ve hükümetimize söyleyeceğine eğer cesareti varsa PKK'ya söylemesi lazım. PKK'nın yaptıklarını kınaması lazım. HDP'nin 7 Haziran seçimlerinden önce yaptığı şirin gözükmelerin yüzündeki boyanın aktıktan sonra gerçek haline dönüştü. Bir terör dili haline dönüştü. İster erken seçim olsun isterse olmasın HDP'ye verilen emanet oyların önemli bir kesimin ortadan kalkacağına inanıyorum. Hele hele 3 gün elektriksiz kaldığında bunu doğru değerlendireceğine inanıyorum."

BAHÇELİ DE HDP SEÇMENİNİ HEDEF ALDI

MHP lideri Devlet Bahçeli de partisine oy vermediği için HDP seçmenini hedef alarak, "İzmir’de Marmaris’te yazlıklarında yatıp AKP olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen, ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler… Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun," dedi.

Bahçeli'nin bu sözleri sosyal medyada günün en çok konuşulan gündemi olurken, MHP ldierine tepki yağdı.