TEKZİP METNİ

18.01.2013 tarihli Demokrat Haber isimli internet haber sitenizde yayınlanan “Dev operasyonda Marmaray iddiası” başlıklı haberinizin yapılması/yayınlanması suretiyle kamuoyu yanlış yönlendirilmiş olup; müvekkilimiz Taşyapı İnşaat Taahhüt San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Emrullah TURANLI hakkında kamuoyunda haksız bir algı yaratan haberler yayınlanmıştır.

Yayınlanan bu haber; müvekkilimizin şeref ve haysiyetini zedeleyici ticari hayatını yok etmeye çalışan maksatlı bir haberdir. Müvekkilimiz Sn. Emrullah TURANLI’nın bugüne kadar gerçekleştirmiş/gerçekleştirmekte olduğu tüm ticari faaliyetleri ve projelerinin tamamı hukuki/yasaldır. Müvekkilimizin söz konusu projelerle ilgili tüm işlemleri yasal olup, belirli yerlere ve haberde belirtilen kişilere ulaşmak suretiyle menfaat elde ettiği iddiaları tamamen gerçek dışı haberlerdir.

Müvekkilimiz Sn. Emrullah TURANLI ihalelerin tüm hukuki yükümlülüklerini yerine getirerek ihale katılmaya hak kazanmıştır ve bu doğrultuda faaliyetlerini yürütmüştür. Dolayısıyla söz konusu iddia dayanaksız, gerçekdışıdır.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 23.01.2014 Emrullah TURANLI Vekili Av. Satılmış ŞAHİN

Türkiye'nin gündemine oturan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu soruşturmasının bir ayağında AKP'li Fatih Belediyesi’ne yönelik iddialar yer alıyor. İddialara göre Fatih Belediyesi kapsamındaki bazı SİT alanları usulsüz biçimde imara açılarak, rant sağlandı. İddialara göre rüşvet verilerek imar ve inşaat izni alındı, ayrıca tarihi bir işhanı usulsüz bir biçimde otele çevrilirken, yine aynı şekilde Marmaray güzergahı üzerinde, “Uygun değildir” şeklindeki raporlara rağmen bir otelin inşaatına izin verildi. Bu süreçte İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan’ın da rol aldığı iddia edildi.

İlgili haber:

TOKİ İHALELERİ

Soruşturmanın üçüncü ayağı ise TOKİ ihaleleri ve arazileriyle ilgili iddialardan oluşuyor. Bu iddialara göre belediyelerin imara açmadığı bazı araziler, rüşvetle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ üzerinden imara açıldı. Bu süreçte Bakan Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’a da rüşvet verildiği öne sürüldü. Aralarında Ali Ağaoğlu ve Emrullah Turanlı’nın da bulunduğu bazı işadamlarının da TOKİ ihalelerine etki ederek haksız bir şekilde ihale aldıkları iddiası var.