Emek Partisi (EMEP) son günlerde HDP'nin Şanlıurfa'da düzenlediği Said-i Nursi'yi anma etkinliğine parti tarafından çelenk gönderilmesi sonrası haber siteleri ve sosyal medyada yaşanan tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Evrensel'de yer alan habere göre Genel Başkan Selma Gürkan imzasıyla yapılan ve "Kimi Ulusalcı-'Sol' Çevrelerin Çarpıtmalarına Karşı Zorunlu Açıklama" başlığıyla yayımlanan açıklama şöyle:

"HDP’nin Şanlıurfa’da Said-i Nursi’yi anma etkinliğine partimiz il örgütünün gönderdiği çelenk üzerinden bazı haber siteleri ve sosyal medyada birkaç gündür devam eden tartışmalar, partimizin bu konuda bir açıklama yapmasını zorunlu hale getirmiştir.

Şanlıurfa il örgütümüzün demokrasi mücadelesinde yan yana yürüdüğümüz ve seçimlerde ittifak yaptığımız HDP’nin etkinliğine, etkinliğin içeriğini dikkate almadan çelenk gönderdiği doğrudur.

Partimizin savunduğu demokrasi ve sosyalizm değerleriyle hiçbir platformda yan yana gelemeyecek bir anlayışı savunan Said-i Nursi’yi anma etkinliğine çelenk göndermenin partimiz tarafından savunulacak bir tarafı yoktur ve yetkili organlarımız bu konuda gerekli değerlendirmeyi yapmıştır. Zaten yapılan haberlerde de görüleceği gibi il örgütümüzün bu etkinliğe katılması gibi bir durum da söz konusu değildir. Partimiz, her platformda inanç özgürlüğüne ve devletin her türlü inanç-inançsızlık karşısında kayıtsızlığına dayanan gerçek bir laikliği savunmaktadır. Ancak bu haber üzerinden bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada kimi ulusalcı-“sol” çevrelerin partimize yönelik saldırıları, aslında bu çevrelerin ilericilik adına savundukları gerici-şoven politikalarına gerekçe-dayanak oluşturmaya yönelik bir arayışın peşinde koştuklarını göstermektedir.

AKP gericiliğine karşı emek ve demokrasi güçlerinin birliğinin zorunluluk haline geldiği bir süreçte, özellikle Alevi çevrelerini bu birlikten koparmaya yönelik haber ve yorumların en çok AKP gericiliğine hizmet ettiği açıktır. Öte yandan demokrasi talepleri için oluşturulan birlik ideolojik bir birlik olmadığına göre, partimizin emek ve demokrasi güçlerinin birliği politikasını bir ideolojik sapma gibi göstermeye çalışmak beyhude bir çabadır. Bu temelde söz konusu çevrelerin gerici kışkırtmaları karşısında partimizin Kürt sorununun eşit haklara dayalı çözümü ve halkların barış içinde insanca yaşayabilecekleri laik-demokratik bir ülke için emek ve demokrasi güçlerinin birliği ve ortak mücadelesi konusunda tavizsiz bir tutum içinde olacağı bilinmelidir."