Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı başlatılan aşılama sağlık emekçilerin ve risk grubundakilerin aşılaması bitmeden siyasetçilerin aşı yaptırılmasına tepkiler sürüyor.

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınına karşı başlatılan aşılama sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri kameralar önüne çıkarak ilk aşı yapılan kişiler olduğunu anımsatarak, “Aynı süreçte bazı AKP MKYK üyelerinin aşı olması da tartışma konusu oldu” dedi. 

Halka örnek olmak ve aşılamayı teşvik etmek üzere Bakan Koca tarafından Mecliste grubu bulunan parti liderlerine de bu konuda çağrı yapıldığını hatırlatan Akdeniz şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan da siyasi parti liderlerine benzer çağrıda bulundu. Açık ki ölümcül bir hastalık karşısında aşı söz konusu olduğunda “halka örnek olmak” demek; siyasi kimliklerin baş sıraya yazılması değil, tersine, risk grubu ve öncelikler kapsamında parti başkan ve yöneticilerinin bütün yurttaşlar gibi sırasını beklemesidir. Gerek küresel gerekse Türkiye ölçeğinde zengin sınıfların aşı önceliğini yoksullardan aldığı; yanı sıra pandemi sürecinin yönetimine dair güvensizliklerin aşı sürecinde de devam ettiği bir dönemde, bu tür 'görsel seremoniler' imtiyaz ve ayrıcalık zeminine su taşımaktan öteye geçemezler. Emek Partisi Genel Başkanı ve yöneticileri de bu kapsamda sırasını bekleyecek, risk grubundaki yurttaşların, yanı sıra sağlık emekçilerinin öncelik hakkının önüne geçilmesine karşı çıkmaya devam edecektir.”