Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan hakkında, barış çağrısı yapan bildiriler dağıtırken tutuklanan üyelerinin getirildiği adliye önünde yaptığı konuşma nedeniyle “terör örgütü propagandası” iddiasıyla dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 9 Ekim 2018 tarihinde Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Emek Partisi’nin barış çağrısı bildirilerini dağıttıkları için İstanbul’da tutuklanan Neslihan Karyemez ve Bilal Karaman’ın mahkemeye çıkarıldığı 27 Şubat 2018 tarihinde, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapılmıştı.

Burada konuşma yapan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Afrin operasyonuna ilişkin bildiri dağıtan Karyemez ve Karaman’ın hedef haline geldiğini belirterek, bu davanın adli ve hukuki değil siyasi bir dava olduğunu söylemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gürkan’ın yaptığı konuşmanın “bir nevi örgütün eylem ve faaliyetlerini övdüğü” gerekçesine dayanak göstererek “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla iddianame hazırladı.

Gürkan suçlamaları reddederek, partilerinin hükümetin Afrin operasyonu kararını doğru bulmadığını, bu konuya ilişkin partilerinin hazırladığı bildiriyi dağıttıkları için tutuklanan Neslihan Karyemez ve Bilal Karaman’ın davasını takip etmek için adliye önünde olduklarını söyledi.

Afrin operasyonuna ilişkin eleştirilerini adliye önünde yaptıkları basın açıklamasında belirttiklerini aktaran Gürkan, bir siyasi parti genel başkanı olarak siyaset yapma hakkını kullandığını dile getirdi. İddianamenin kabul edilmesi üzerine Gürkan hakkında dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 9 Ekim 2018 tarihinde Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Kaynak: Evrensel