Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Köroğlu, Yunanistan seçimlerini ve Kobani zaferini değerlendirdi.

Köroğlu Yunanistan'da SYRİZA'nın Kobani'de YPG/YPJ güçlerinin zaferinin tüm ezilen sınıf ve halkların umut ve cesaretini tazelediğini ifade etti.

Emek ve demokrasi güçlerini birleşmeye çağıran Köroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Kobane halkının IŞID’i kent merkezinden süpürüp atmasıyla AKP hükümetinin Rojava oluşumunu IŞİD eliyle tasfiye etme ve zayıflatılmış bir Kürt hareketiyle çözüm sürecini elini güçlendirerek yürütme hevesleri kursaklarında kalmıştır. Dün Kobane düştü düşecek diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuzey Irak’a göndermede bulunarak “Kuzey Suriye’yi kabul etmeyiz” diyerek bu gelişme karşısında duyduğu rahatsızlığı ortaya koymuştur. Kürt halkının taleplerini karşılamayan bir “çözüm süreci”nin gerçekçi olmayacağı Kobane’de ortaya çıkan bu tabloyla bir kere daha görülmüştür.

Yunanistan ve Kobane halkının birer gün arayla ortaya çıkardığı, hakları için birleşen ve mücadele eden halkın emperyalist saldırganlığı ve her türlü gericiliği püskürtebileceği gerçeğidir.

Yunanistan ve Kobane halkının başarılarını kutlarken bu vesileyle emperyalist saldırganlığa ve AKP hükümetinin gerici politikalarına karşı tüm emek ve demokrasi güçlerini bir kere daha birleşmeye ve geleceği birlikte inşaa etmeye çağırıyoruz."

Kaynak: Demokrat Haber