Taksim Meydanı'nda Cuma günü polis noktasına silahla ateş ettikten sonra kaçan kadın saldırganın Elif Sultan Kalsen olduğunun iddia edilmesi aileyi harekete geçirdi. Kalsen'in babası Mehmet Kalsen ve Annesi Şirin Kalsen Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek soruşturmaya bakan savcı Zafer Koç ile görüştü.

Görüşmenin ardından adliyenin 'C' kapısında Kalsen'in anne ve babası açıklama yaptı.

Baba Mehmet Kalsen, "Kızım Elif Sultan Kalsen'in adının asılsız iddialarda çıkmasından dolayı burada bulunuyorum. Kızım üniversite öğrencisiyken birkaç basın açıklaması yaptıktan sonra defalarca tutuklanıp, tahliye edildi. Ardından kendisi hakkında aramalar başladı. Birkaç kez canlı bomba olarak ilan edildi. Ve bu 'canlı bombalar' hep asılsız çıktı. Kızımın can güvenliği yoktur. Bu durumda can güvenliğinden endişe ediyoruz" dedi.

"BİZ DE ANNE VE BABAYIZ"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve İstanbul Valisi'ne seslenen baba Kalsen, "Sizin de evlatlarınız var. Biz de anne ve babayız. Bizim evladımız da bize göre değerlidir. Kızımın can güvenliğinin sağlanmasını, asılsız yere bu iddiaları basına sızdırılmamasını istiyoruz" diye konuştu.

"O EYLEM BENİM KIZIM TARAFINDAN YAPILMIŞ BİR EYLEM DEĞİLDİR"

Taksim saldırısını gerçekleştirenin Elif Sultan Kalsen olduğu iddiasının hatırlatılması üzerine baba Kalsen, "Ben ona da inanamıyorum. O eylem benim kızım tarafından yapılmış bir eylem değildir’’ dedi.

"Kızınızla görüşebildiniz mi?" sorusuna baba Kalsen, "Bu çıkan olaylardan sonra görüşme imkanımız olmadı. Çünkü can güvenliği yoktu. Bizimle bu yüzden irtibat kurmadı" şeklinde konuştu.

"BENİM KIZIM CANLI BOMBA DEĞİLDİR"

"Kızımı 4 keredir canlı bomba yapıyorlar" diyen Anne Şirin Kalsen de "Gelin kızınız bomba patlatmış' diye, gidiyorum asılsız çıkıyor. Benim kızım canlı bomba değildir. Canlı bomba yaptıkları için okuluna gelemiyor. Benim yanıma gelemiyor. Ben de olsam vatanımı, memleketimi terk ederim. Benim kızım yarının hakimiydi, savcısıydı. Benim kızım hiç canlı bombayla uğraşmaz. Benim kızım yasal şeyler yapar, basın açıklaması yapar, parasız eğitim ister. 'Canlı bomba' diye diye böyle uzaklaştırdılar" dedi. (CNN Türk)