İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gittiği Diyarbakır’da partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Batman’da bir düğüne katılmak üzere Diyarbakır’a geldiğini söyleyen üç belediye başkanının görevden alınmasını eleştiren İmamoğlu, kendisini karşılayanlarla konuşması sırasında, “Bana Kürtçe öğretirseniz konuşurum elbette” dedi.

Havaalanına iner inmez Diyarbakır’ın sıcağını hissettiklerini söyleyen İmamoğlu konuşmasına teşekkür ederek başladı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre İmamoğlu, “Farklı inançları, kültürleri barındırmış bir ilimizi gönül daha farklı bir yerde görmek ister. Yüklenen anlam gereği benim sizlere bir kaç şey söylemem lazım. Çok değerli bir seçim süreci yaşadık. İstanbul’da bir nevi iki turu olması çok daha önem kattı. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmının, demokrasiye sahip çıkma duygusu ispat olmuştur İstanbul’da. Vatandaş nezdinde bunu söylüyorum. Günün sonunda demokrasi kazanmıştır” dedi.

Cumhuriyet, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve mili irade kavramların içini boşaltmanın ‘demokrasiye yapılacak en büyük kötülük’ olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Hangi siyasi görüşten, hangi inançtan, hangi kökenden olursa olsun. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ” dedi.

Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasını ‘gaflet ve delalettir’ olarak değerlendiren İmamoğlu, “Farklı kurallar uygulamaya kalkmak kabul edilemez. Ne yazık ki Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarına ve seçmenlerine yönelik ayrımcı tavır hepimizi üzmektedir” diye konuştu.