CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, ''Malatyalılar Buluşması'' etkinliğinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'u yönetecek kişinin ''enerjisi yüksek, güler yüzlü, samimi, ayrıştırmacı olmayan ve genç'' olması gerektiğini söyledi.

İmamoğlu, '' Sizin katkılarınızla 1 Nisan sabahı birilerini çok istediği göreve döndüğü, birilerinin de İstanbul'u yönettiği bir günün sabahında buluşmayı diliyorum'' dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli'de gerçekleştirdiği muhtarlar buluşmasının ardından Merter'e geçti.

Green Park Otel'de, ''Malatyalılar Buluşması''na katılan İmamoğlu, yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Etkinlikte ilk konuşmayı eski İstanbul Üniversitesi rektörlerinden Mesut Parlak yaptı.

İmamoğlu'nu, ''Anadolu'nun bağrından kopup gelmiş yiğit'' olarak niteleyen Parlak, ''Bu yiğidin kazanması için her türlü desteği vereceğiz. Yüzü nurlu, pirli bir genç. Cana yakın, bizimle aynı dili konuşan biri. Cumhuriyetin çocukları sizi belediye başkanlığına taşıyacak. Allah yardımcınız olsun'' dedi.

‘KENTE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR’

İmamoğlu, Parlak'ın hakkındaki sözlerine, ''Bu cümleler karşısında sorumluluğum artıyor. Bana kurduğu, derin ve güzel cümlelerin karşılığını verebilmeyi Allah bana nasip etsin. Ben de sizin önünüzde saygıyla eğiliyorum'' şeklinde karşılık verdi.

İstanbul ile ilgili sorunlara ve çözümlerine yönelik projelerini anlatan İmamoğlu, ''Yaşadığımız kente karşı sorumluluklarımız var. Hepimiz bir yerlerden bu kente gelmişiz. Yaşadığımız kenti ihmal edersek, derin bir saygısızlık yapmış oluruz. İstanbul'a ilgisizliğimiz belki de bu şehrin, bugünkü kaosunun nedenidir'' diye konuştu.

‘COŞKULU BİR GELECEĞE YÜRÜMELİYİZ’

''Şu anda İstanbul'da farklı bir irade yönetimi var'' diyen İmamoğlu, bu durumu tersine çevireceklerini kaydetti. İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İBB'yi, şu evrakı o odadan alıp, bağlı olduğu iradeye teslim olup, bu evrakı diğer odaya veremeyen iradeden kurtaracağız. Kutuplaşma, ayrıştırma, o partili bu partili… Yok böyle bir şey. Dedem AP'liydi, ortağı ise CHP'li. O zamanlar nüktedanlık vardı. Şimdi insanlar kız alıp veremeyecek noktaya geldi neredeyse. Bunu hak etmiyor bu toplum. Sevgili, saygılı, güler yüzlü, kibirden arınmış kavramlarla bu ülkenin coşkulu bir geleceğe yürümesi şarttır.''

İmamoğlu, ''Alınmasınlar'' diyerek, İstanbul'u yönetecek kişide bulunması gerekli özellikleri de şöyle sıraladı: ''Enerjisi yüksek olmalı, güler yüzlü olmalı, samimi davranmalı, insanları ayrıştırmamalı, birilerinden talimat alarak süreci yönetme karakterinde olmamalı, genç olmalı.'' İmamoğlu, konuşmasını, ''İnsanları kucaklayan, onları yönetimin içine katan, insanları bulundukları konum veya coğrafya veya geçmişiyle ayrıştırmayan insan olduğu için kucaklayan ve herkesi güzel İstanbul'da yaşamaya sevk eden bir sürece talibiz. Sizlerden destek istiyoruz. Sizin katkılarınızla 1 Nisan sabahı birilerinin çok istediği göreve döndüğü, birilerinin de İstanbul'u yönettiği bir günün sabahında buluşmayı diliyorum'' sözleriyle bitirdi.