Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldiği Konya'da, Ankara'nın Keçiören ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın vefat eden babası Ali Ak'ın evine taziye ziyaretinde bulundu.

Ardından Konya Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen Türk Akreditasyon Kurumu Danışma Kurulu toplantısına geçen Bağış, girişte gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bağış, Demirtaş'ın AP'de yaptığı konuşmasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. PKK'nın terör örgütü olarak tek başına kalması gerçekten büyük bir haksızlık. PKK'nın yanına KCK'nın da eklenmesi lazım.

"BDP'lilere de ileride bir terör örgütü listesine girmek istemiyorlarsa, ayaklarını denk alıp önce terörü lanetlemelerini, sonra da PKK'yı kınamalarını tavsiye ederim. Dokunulmazlığın ardına sığınıp milletin vicdanına dokunmasınlar. Milletin sabır sınırını zorlamasınlar. Milletimizi imtihan etmeye kalkmasınlar.

"Bizim milletimiz çok hoşgörülüdür, çok sabırlıdır ama vatanın bölünmez bütünlüğü konusunda da çok kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülkedir, güçlü bir devlettir. Biz bütün Kürt kardeşlerimizle, Türk kardeşlerimizle, Laz kardeşlerimizle, Çerkez kardeşlerimizle, Boşnak kardeşlerimizle, Zaza kardeşlerimizle bir bütünüz. Türkiye'nin bu birlik ve bütünlüğünü hiç kimse bölemez, bozamaz. Buna da kalkışamaz, kalkışan elleri de birileri hizaya sokar."