Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçim sonuçları ve muhalefetin iddialarını yanıtlayan Erdoğan'ın bir gazeteciye verdiği yanıt olay yarattı.

Today's Zaman gazetesi muhabirinin Başbakan Erdoğan'a, 'Egemen Bağış'ın olduğu iddia edilen bazı ses kayıtları internette yayınlandı. Herkes bu konuda açıklama yaptı bir tek AK Parti'den bir açıklama gelmedi mi? Ne düşüyorsunuz bu konuda? Egemen Bağış'ın partiden ihracı söz konusu mu?' diye sorusu Erdoğan'ı çok kızdırdı.

Muhabirin bu sorusuna Erdoğan'ın tepkisi sert oldu. Erdoğan konuyla ilgili "Bir defa gazetecisiniz arkadaşımız açıklamasını bile duymamışsınız. Kendisinin böyle söylemesinin mümkün olmadığını kendisi ortaya koydu. Biz arkadaşımızı bu tür dublaj, montaj yapanlardan iyi tanıyoruz. Bunu söylediğini kendisi ifade etti. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Böyle bir şey yapanla yürümemiz mümkün değildir. Bende cuma namazı kılmıyorum biliyorsunuz. Bunu söylüyorlar. Biz cuma namazının nerede nasıl kılınacağını iyi biliriz. Bir şeyden vuramadılar şimdi Başbakan cuma namazı kılmıyor. Bunlar sahtekar bunlarda her şey var. Bence yer değiştirin durmayın oralarda. Hatta utanmıyor musunuz bu iftiraları diyebilirseniz sevinirim." şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Enerji Bakanı Taner Yıldız'a döndü ve muhabirin hangi gazeteden olduğunu sordu. Yıldız'ın Today's Zaman demesi üzerine Erdoğan muhabire dönerek 'Bence siz de ordan ayrılın orada durmayın, yer değiştirin' dedi.