Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ağrı’da yaşanan olayları planladığı ve Ağrı Valisi’yle bu konuda bir telefon görüşmesi yaptığı iddialarına yanıt verdi. İddiaları yalanlayan Ala, HDP'nin barajı geçip geçememesi konusunda ise "Temmeni ederiz ki halk HDP'yi barajın altında bırakır" diye konuştu.

AĞRI'DAKİ OLAYLARA İLİŞKİN SES KAYDI İDDİALARI

Efkan Ala'nın, bir internet sitesi tarafından yayınlanan ve Ala'nın Ağrı Valisi ile yaptığı belirtilen telefon konuşmasına ilişkin iddialara cevabı şöyle:

"İnsanlar kurgulayıp orada burada yazıyorlarsa ki bu ahlaksız bir uydurma. Beni tanıyanlar bilir. Olacak şey değil. Bu ne kadar sefilleştiğini gösteriyor provokasyonun. Külliyen yalan! Zaten ses kaydı felan da değil. Birisi oturup yazmış, malum o siteden de yayına vermişler. Bunun ele alınır, tutulur bir tarafı yok. Aklı başında olan bir beyin bunu gördüğü zaman tamamen uydurma olduğunu görür. Bunu yapmak zor da değil yazar yayınlar internet sitesinde. Bunun benimle ilgisi yok. Haysiyetsizce ve ahlaksızca bir uydurma.  Bu konuda avukatımız hemen ilgili yerlere başvurdu. İnşallah onu yazanı bulup çıkarırlar."

TEK TEMENNİSİ HDP'NİN BARAJI GEÇMEMESİ!

Ala, "Seçimde HDP'yi baraj altında bırakmak gibi bir planınız var mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Bizim öyle bir projemiz yok ama temmeni ederiz ki halk HDP'yi barajın altında bırakır, bu da bizim siyasi temennimizdir. Sonuçta rakibiz onlar da bizim için aynı şeyi temenni ediyordur."