Son dönemde yaşanan üç olayın, AKP iktidarının nasıl bir siyasal tercihe yöneldiğinin adeta nişanesi olduğunu söyleyen Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı ferdan Ergut, ‘AKP’nin, 28 Şubatçıların izinde’ olduğunu söyledi.

 

Bunların başında gelenin KCK tutuklamaları olduğunu belirten Ergut, bunun hesaplı bir rehin alma politikası olduğunu söyledi.

 

Ergut, “Bunu, Çiller-Ağar-Güreş üçlüsünün Kürt Sorunu’nu şiddet yoluyla “çözme” politikanın bir tür tekrarı olmaya mahkum “Yeni Kürt Stratejisi” takip etti” dedi.

 

EDP Genel Başkanı Ergut şöyle devam etti:

“İkinci olarak, Newroz’un, valiler tarafından illa da “Çarşamba günü kutlanacak” denilerek, günlerce sürecek olaylara sebep oldular.

 

Son olay ise “Kademeli 12 Yıllık Eğitim” adıyla TBMM getirilen tekliftir. AKP Grup Başkanvekilleri’nin cebinden aniden çıkıverdi. Nerede ön çalışması yapılmış, hangi eğitim bilimcilerinin araştırmalarına dayanıyor, kimse bilmiyor.

 

AKP’nin bu teklifi getirmesinde kendisinden başka kimseyi ikna edemediği bir acelesi ve bütün demokratik teamülleri hiçe saydığı dayatması ve zorbalığı var.

 

Başbakan fetvayı verip, ”Hafta sonuna kadar komisyondan geçecek” demişti; meclisin orta yerinde meydan savaşı yaşandı, milletvekilleri yerlerde süründü. Sıra teklifi Genel Kurul’da görüşmeye gelince, bu kez, en güçlü tartışma argümanı ağzındaki ”tükürük” olan ve ünü Türkiye sınırlarını aşmış olan İçişleri bakanı fetvayı verdi ve 4+4+4 hakkında görüş ve tepkilerini dile getirmek isteyen KESK, bugün yasak, cop, gaz, gözaltı ve boyalı sudan ve polis dayağından payına düşeni aldı.

 

Üyelerinin ağırlığı eğitimci olan bu konfederasyonun tepkisini göstermesinde yanlış olan ne var? AKP’nin bütün bu yaptıkları yasal oluyor da, KESK’lilerin doğal ve demokratik bir hak olan görüşlerini açıklamaları mı yasadışı oluyor?

 

28 Şubatçılar eğitim sorunu ile inanç ve giyim kuşam özgürlüğü hakkındaki kendi dar ideolojik tercihlerini bütün topluma oldu bittilerle ve zorbalıkla halka nasıl dayattılarsa, AKP da bu çakma eğitim reformunu öyle dayatıyor. Son söz: AKP 28 Şubatçıların izinde!”