Gazeteci yazar Ece Temelkuran 7 Haziran seçimleri için HDP’ye destek mesajı verdi. Halkların Demokratik Partisi Aydın adayı Filiz Koçali için Aydınlılar’a seslenen Temelkuran “Bu ülkede kardeşçe ve özgürce yaşamak istiyorsak şimdi HDP'lilere barajı aşırtmak zorundayız” dedi.

“TÜRKİYE'NİN BÜTÜN RENKLERİNİ DESTEKLEME ZAMANI GELMİŞTİR”

Ece Temelkuran'nın mesajı şöyle oldu:

“Hürmete değer Aydın efeleri! Barışı, kadınları ve Türkiye'nin bütün renklerini destekleme zamanı gelmiştir. Bu ülkede kardeşçe ve özgürce yaşamak istiyorsak şimdi HDP'lilere barajı aşırtmak zorundayız. Aydınlı kadın ve erkek efeler, adayınız Filiz Koçali'ye iyi bakınız!”


“ÖZGÜRLÜĞE AÇILAN YOLDAN BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”

“Ece Temelkuran’ın hem HDP’yi hem de şahsen beni böyle yürekten desteklemesi sürpriz değil ama tabii ki gurur verici” diyen HDP Aydın 1. Sıra Milletvekili Adayı Filiz Koçali “onunla hem meslektaşız hem de Türkiye’nin meselelerine kafa yoran ve çözüm arayanlar olarak yol arkadaşıyız” ifadelerini kullanıyor.

Koçali, Ece Temelkuran’ın mesajı hakkındaki düşüncelerini şöyle tamamlıyor: “Benim Aydınlıları ve özellikle de Aydınlı kadınları Meclis’te en iyi şekilde temsil edeceğimden emin olduğunu biliyorum. 7 Haziran genel seçimi, Türkiye’nin yolunun diktatörlüğe mi yoksa demokrasiye mi gideceğinin karar verileceği bir seçim olacak. Ece ve ben yine aynı yoldayız. Demokrasiye ve özgürlüğe açılan yoldan birlikte yürüyoruz.”


GAZETECİ DAYANIŞMASI

Ece Temelkuran'nın dayanışma mesajı yayınladığı Filiz Koçali de Kadınca ve Kim dergileri, Radikal gazetesi ve BİA'da çalışmış bir gazeteci yazar.

Kaktüs dergisinin yayın kurulunda da bulunmuş olan Koçali, Pazartesi dergisinin kurucuları arasında yer almış ve bu derginin yazı işleri müdürlüğünü yapmıştı.

İHD İstanbul Şubesi'nde yöneticilik de yapmış olan Koçali "Arkadaşıma Dokunma" ve "Cumartesi Anneleri" kampanyalarında aktif olarak çalışmıştı. (Demokrat Haber / MG)