Mehmet Keleş’in istifa ettiği Düzce Belediye Başkanlığı'na Dursun Ay seçildi.

Mehmet Keleş'in istifasıyla boşalan Belediye Başkanlığı için Düzce Belediye Meclisi'nde yapılan seçimin ilk iki turunda tek aday olan AK Parti'li Dursun Ay, meclis üyelerinin üçte ikisinin oyunu alamadığı için başkan seçilemedi.

Bunun üzerine, salt çoğunluğun arandığı üçüncü tura geçildi.

Üçüncü turda 31 oy kullanılırken, 9 oy boş çıktı. AKP'nin adayı Ay 22 oy aldı. Bu sonuçla Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay oldu.

Düzce Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Keleş, 2 Ekim’de yazılı açıklama yaparak belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

İstifasını açıklayan Keleşoğlu, “Şahsım ve yakınlarımla ilgili yürütülen bu çirkin kampanyanın partime ve kutsal davamıza daha fazla zarar vermemesi için, büyük bir heyecan ve istekle yürütmekte olduğum Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” demişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğu’ açıklamasının ardından parti teşkilatında istifalar yaşanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etmiş, Topbaş’ın istifasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dahil 10 belediye başkanının istifa edeceği öne sürülmüştü.