Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ferdan Ergut, “Silvan Olayı’yla başlayan gelişmeler bütün Türkiye’yi endişeye sürüklüyor” dedi.

Çukurca’da bir birliğin geçişi sırasında patlayan bombaların da, aralarında bir binbaşının bulunduğu 7 askerin ölümüne, birçoğunun yaralanmasına yol açtığını hatırlatan Ergut, bu tür olaylar sonrasında, “sağduyulu tavır ve soruna serinkanlı yaklaşım, yerini tehdit, intikam çığlıkları ve militer tedbirlere bırakıyor”dedi.

Sorunun demokratik ve özgürlükçü bir yeni anayasa ile büyük ölçüde çözüme kavuşacağı, Kürt yurttaşların anayasal taleplerinin yerine getirileceği, en azından bunun tartışılacağı umulurken, havanın tersine döndüğünü söyleyen EDP Genel Başkanı, “tesadüfen ve bazı akılsızların fevri ve hesapsız davranışlarıyla işin bu noktaya getirildiğinin düşünülemeyeceğini iddia etti.

HÜKÜMETE UYARI

Hükümetin, ülkeyi yönetmek ve sorunları çözmekle yükümlü bir kurum olduğunu hatırlatan Ferdan Ergut şöyle devam etti;

“Çiller, Güreş ve Ağar üçlüsünün metotlarını hatırlatan önlemleri ve söylemleriyle Başbakan Erdoğan, aynı zamanda kendi iktidarının, ülkenin ve toplumun geleceğini de bir kanlı kumara yatırıyor. Çıkış yolunu PKK’yı yok etmekte gören bu geleneksel kafayla Kürt sorunu çözülemez.”

BİR UYARI DA PKK’YE

PKK’nin saldırılarını da eleştiren EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut, PKK'nın daha fazla sayıda asker öldürmesinin doğru olmadığını vurgulayarak, "bu ülkedeki milyonlarca insan Kürt toplumunun haklı taleplerine kazanılmadığı müddetçe, bu sorun demokratik, eşitlikçi ve barışçı bir çözüme kavuşamaz” dedi.

TBMM’ye giren Blok milletvekilleri ve yapılacak yeni anayasanın çok önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Ergut, bunun heder edilmesinin geri dönülemez sonuçlar üreteceğine dikkat çekti.

Ferdan Ergut sözlerini şöyle tamamladı:

“Yüreğimizin daha fazla kanamaması için herkesi bir kez daha düşünmeye ve barış için mücadeleye çağırıyoruz. Her geçen an yürekleri daha fazla kanatıyor. Yapmayın, durun... “