CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis’te yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tanrıkulu, “Diyarbakır’da 25 yıl avukatlık yaptım. 80, 90’lı yıllarda, birçok faili meçhul cinayet oldu. Kendimiz faili meçhul cinayetlerin hedefi olduk, kurtulduk ama dün inanın parlamentoda faili meçhul cinayete kurban giderim kaygısı yaşadım” ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliği görüşmelerde tartışmaların elbette olacağını, ifade eden Tanrıkulu, muhalefet partilerinin de tüm muhalefet yöntemlerini kullanabileceğini, kürsü işgalinin de bu yöntemlerden biri olduğunu söyledi.

Tanrıkulu,”Dünyanın bütün parlamentolarında muhalefet zaman zaman bu yöntemi kullanır. Dünyanın bütün parlamentolarında da iktidar hoşgörülü olur muhalefete karşı. 1-2 saat, 5-10 dakika, neyse, bu işgal eylemi biter. Maksat, bununla bir kamuoyu oluşturulur. Fakat AKP parlamentoda kendi takvimi dışında, kendi çizdikleri alan dışında başka bir muhalefet tarzı istemiyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘FAİLİ MEÇHUL KAYGISI YAŞADIM’

Görüşmelerin AKP acelesiyle gece 4’e kadar uzatıldığını aktaran Tanrıkulu, faili meçhul kaygısı yaşadığını kaydetti:

“Ben kendi adıma söyleyeyim. Diyarbakır’da 25 yıl avukatlık yaptım. 80, 90’lı yıllarda, birçok faili meçhul cinayet oldu. Kendimiz faili meçhul cinayetlerin hedefi olduk, kurtulduk ama dün inanın parlamentoda faili meçhul cinayete kurban giderim kaygısı yaşadım. Böyle bir ortam var, Meclis içerisinde faili meçhul bir şekilde bir kavganın kurbanı olabilirdik. Milletvekili gerçekten o ortamın içerisinde kalp krizi geçirebilirdi. Sonuçta milletvekili 18 yaşındaki bir delikanlı değil, değişik sağlık problemi içerisinde olan insanlar.”

Vekillerin AKP’nin takvimine uymak zorunda olmadığının ifade eden Tanrıkulu, 2019’da yürürlüğe girecek Anayasa değişikliği için 15 gün daha fazla tartışılmasında bir sakınca olmadığını ifade etti.