Geçtiğimiz aylarda Kobani'ye giden CHP heyetindeki milletvekilleri Şeker ve Tanal, IŞİD'in Türkiye'den geçerek Kobani'ye saldırdıklarını söyledi. Şeker ölü sayısının 100'ün üzerinde olduğunu söylerken Tanal, sınırdaki kamera kayıtlarını paylaşması için hükümete çağrı yaptı ve TSK'nin PYD'ye yardım etmesi gerektiğini belirtti.

KRT Haber Koordinatörü Çağlar Cilara'nın yayınına katılan CHP Gaziantep milletvekili Mehmet Şeker ve CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

"GECE IŞİD MİLİTANLARI 7 ARAÇLA TÜRKİYE'DEN KOBANİ'YE GİRDİ"

Gece saatlerinde yedi araçla IŞİD militanlarının sınır kapısından Kobani'ye geçtikleri bilgisini aldığını söyleyen Şeker, "Bu sadece bomba patlaması değil, kafası kesilen kadın ve çocuklar var evlerde. Aldığım bilgiye göre ölü sayısı 100'ün üzerinde." şeklinde konuştu. Şeker açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bu öldürülen insanlar Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'nin son mahallesi olan yerde öldürüldü. Yani IŞİD militanları eğer Kobani'nin güneyinden geliyor olsalardı YPG militanları ile karşılaşırlardı. Oradan gelmedikleri kesin, bizim sınıra çok yakın yerde eylem yaptıkları için bizim sınırımızdan geçme ihtimalleri vardır. Umarım Türkiye böyle birşey yapmamıştır. Devletin bu işi çok iyi organize edip araştırması lazım. IŞİD militanlarının sınırımızdan yedi araçla gece geçtiği şeklindeki iddia doğru ise Türkiye çok ciddi sıkıntı yaşar. Bizim ülkemizden bir başka ülkenin sınırları içine girip insanları katleden kişileri korumamız, kollamamız, onların yanında olmamız Türkiye için utanç verici olur. Umarım doğru değildir, bu Türkiye'nin de karışması için sebeptir."

"TÜRKİYE'DE IŞİD MİLİTANLARI VAR"

CHP'li Şeker Türkiye'de çok sayıda IŞİD militanının olduğunu da sözlerine ekledi ve şu açıklamaları yaptı: "Gerek Gaziantep gerek Şanlıurfa ve gerekse Hatay'da zaten yeterince IŞİD militanı var. Bunlar bu bölgede organize oluyorlar. Türkiye'nin değişik yerlerinden insanlar buralara gelip Suriye'ye geçiriliyorlar. Sınırımız kevgire dönmüş durumda. Herkes istediği gibi sınırdan karşıya geçebiliyor. Daha yeni bir hafta önce Medine'den tarifeli THY uçağı ile çocukları ile beraber gelen üç kadının Suriye'ye geçtiğini bana Londra'dan arayan bir avukat söyledi."

"GECE BÜYÜK KATLİAM YAPILACAK"

Mahmut Tanal ise yaptığı açıklamada, gece saatlerinde daha büyük bir katliamın yapılacağı söylentilerinin dolaştığını ifade etti. Tanal, "Gece karanlıkta olayların daha vahim boyuta taşınacağı şeklinde söylentiler var." dedi.

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DOĞRUDAN PYD'YE YARDIM ETMELİ"

Tanal ayrıca, Türkiye'nin doğrudan PYD'ye askeri destek vermesi gerektiğini söyledi. Tanal bu görüşünün parti ile alakası olmadığının altını çizdi ve şunları söyledi:

"İnsanlık artık bu şekilde ayaklar altına alınıyorsa, katliam yapılıyorsa BM sözleşmesi çerçevesinde askeri yardım olması gerektiğini düşünüyorum. Bir yerde kadınların, çocukların kafası kesiliyorsa burada insanlık adına devletlerin ayağa kalkması lazım. Şimdi sınav verme zamanıdır. Devlet olarak bize düşen, askeri yardımı örgütler aracılığı ile değil bizzat devlet eliyle yapmak."

"ŞAİBEDEN KURTULMAK İÇİN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞ"

CHP'li Tanal IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden bölgeye geçiş yaptıkları iddiaları ile ilgili hükümete seslendi: "Türkiye'nin bu şaibe altından kurtulması için kamera ve güvenlik kayıtlarını kamuoyuna açıklaması lazım. Eğer güvenlik kayıtlarını açıklamazsa bu şaibeden Türkiye'nin kurtulması çok zor olur. Eğer geçiş olmuşsa Türkiye uluslararası arenada hesabı çok zor verilebilecek olan vebalin altına düşer. Bir an önce gecikmeden şaibeden kurtulması için bölgede bulunan tüm güvenlik kayıtlarını açıklaması lazım."