Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Alevi örgütlerinin Eğitim-Sen ile birlikte yarın İstanbul Kadıköy’de yapılacak “Laik-Bilimsel-Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam” mitingine çağrı yaptı

Yazılı açıklama yapan DTK, hükümetin izlediği politikanın halkları ve inançları yok saydığını belirtti, “Unutulmaması gerekir ki tek inanç, tek mezhep vahşiliğe şartlanmış İŞİD gibi topluma vahşet yaratan gruplara zihinsel temellik etmektedir” dedi.

Eğitim alanında dayatılan zorunlu din dersinin, Türkiye’de yaşayan halkların ve inançların doğal ve insani gerçekliğine ters olduğunu belirten DTK,”Özellikle tek dil, tek inançta ısrar eden bu gelişmeler Türkiye’nin geleceğine dair karamsar düşünmemize yok açmaktadır” dedi.

“Türkiye demokrasisi için karanlık bir dönemin başlayacağı anlamına gelen bu duruma karşı halkların, değişik inanç sahibi demokratik kamuoyunun dur demesi gereklilikten öte bir zorunluluk hali almıştır.

“Bu sebeple genelde olarak alevi derneklerinin ve bilimsel, gerçek anlamda laik ve ana dilde eğitimi savunan bilim ve eğitim emekçileri örgütü Eğitim-Sen gibi demokratik toplum örgütlerinin çaba, çalışma ve eylem programlarını anlamlı buluyoruz.

“Bu kurum ve kuruluşların 8 Şubat 2015 Pazar günü İstanbul Kadıköy’de düzenledikleri mitinge tüm halklarımızın katılmalarını önemli buluyor, desteğimizi ve katılım çağrımızı bu vesile ile dile getiriyoruz.”