Sağda ittifak ‘çatı’da kilitlenince, DP yüzünü MHP’ye döndü. DP’li parti yöneticileri Milliyetçi Cephe hükümetlerini hatırlatarak, MHP’ye ‘Milli İttifak’ çağrısında bulundu.

Bir süredir devam Saadet Partisi(SP), Demokrat Parti(DP), Türkiye Partisi(TP) arasında ittifak görüşmeleri “çatı” konusunda kilitlenince, DP yeni formül arayışına girdi.

Parti adına ittifak görüşmelerini sürdüren DP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal, ANKA’ya yaptığı açıklamada, sağda ittifak görüşmelerinde çatı üzerinde hala uzlaşma sağlanamadığını, SP’nin bu konudaki ısrarının devam ettiğini belirtti. Kendilerinin bir alternatif üretme gayesinde olduklarını ve bunun da memleket menfaatine olmasına gayret ettiklerinin altını çizen Çilsal, “Bizim arzumuz hükümet modeli ile çıkmak. Ortaya bir, seçim ittifakının ötesinde hükümet alternatifi koymak. Saadet Partisi ile yaptığımız görüşmelerde de esas aldığımız nokta buydu. Ama parlamento içinde oldu, zamanında bir Milliyetçi Cephe hükümeti tecrübemiz olan MHP ile birlikte memlekete hizmet edebileceğimiz kanatindeyiz. Bir risk alarak bu çağrıyı da yapıyoruz” diye konuştu.

Bu birlikteliğin içinde SP ile TP’nin de olması gerektiğini görüşünü paylaşan Çilsal, “Bir büyük ‘Milli İttifak’ projesi olmasını isteriz. Biz hiç kimseyi dışlamış değiliz ama Saadet Partisi’nin çatı konusundaki ısrarı ve tabanın da isteği, bu formül üzerinde durmamıza neden oldu. En başında Demokrat Parti çatısı üzerinde uzlaşı olsaydı, bu iş bitmişti, şimdi seçim çalışması yapıyor olurduk. Belki MHP bize çağrı yapıyor olurdu” dedi.

-"SEÇİME TEK BAŞINA GİRECEĞİZ"-

MHP ise DP’nin "Mili İttifak" çağrısına yanaşmadı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı MHP’nin daha önce Merkez Yönetim Kurulu’nda alınmış karar gereğince seçimlere tek başına gireceğini belirterek, “MHP hiçbir siyasi parti ile ittifak ve işbirliği içersinde girmeyecektir. Herhangi bir siyasi parti ismi hiç önemli değil, hiçbir siyasi parti ile böyle bir birliktelik içinde olmayacaktır. MHP kendi kadrolarıyla, kendisine müracaat eden aday adaylarıyla seçime girecek ve listeleri o şekilde düzenleyecektir. Bizde müracaat süresi bitti. Alınmış bir karar var, bu karar gereğince listelerin de artık yavaş yavaş düzenlenmesi için araştırmalar da başladı. Süreç başlamıştır, çalışmalarımıza başladık, hiçbir siyasi parti ile ittifak ve işbirliği içinde olmayacağız” diye konuştu.

GERÇEK GÜNDEM