AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Meclis’e sundukları teklifin görüşmelerinin takviminde bir değişiklik olmadığını, düzenlemenin yarın Meclis Genel Kurulu’nda ele alınacağını söyledi.

Turan, “Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinde bir gecikme yok. Yarın ilk tur oylama yapılacak. 48 saat sonra da ikinci tur” diye konuştu.

AK Parti Meclis Grubu’nun dokunulmazlık oylamalarına firesiz ve istisnasız katılacağını da belirten Turan şöyle devam etti: “Başbakan dahil bütün milletvekillerimiz oylamaya katılacak.. Partilerin tavrı net ancak bir parti var ki asıl belirleyici olan o olacak. Bir gün olur bir gün olmaz diyen, en son 367’yi bulamazlar açıklaması yapan bir parti. Umarım herkes bu konuda aklı selim davranır” dedi.

DOKUNULMAZLIKLAR

AK Parti’li vekillerin imzalarıyla Meclis’e sunulan çoğu HDP’li 138 milletvekili hakkında 667 adet fezleke üzerinden dokunulmazlıkların bir anayasa değişikliğiyle kaldırılması planlanlanıyor.

CHP ve MHP de dokunulmazlık teklifine destek olacaklarını açıklamıştı. Teklifin AKP, CHP ve MHP’nin 489’u bulan sandalye sayısıyla genel kurulda yapılacak oylamada referanduma gerek kalmadan kabulü mümkün olacak. Ancak partiler anayasa değişikliklerinde grup kararı alamazken, oylamalar da gizli yapılıyor.

Anayasa değişikliklerinin Meclis’te kabul edilmesi için 367 milletvekilinin oyu gerekirken, düzenlemelerin 330 ila 367 arasında oy alması durumunda referanduma gidiliyor.

Kaynak: Diken