Doğu Perinçek'in Vatan Partisi'nin ABD temsilciliğinde istifalar yaşandı. Partiden ayrılan grup yayınladığı bildiride Parti'nin çizgisini sert bir şekilde eleştirdi ve yabancı istihbarat elemanlarının Parti'nin ABD yapılanmasına sızdığını söyledi.

Vatan Partisi ABD Temsilciliği’nin 10 kurucu üyesi ayrılık bildirgelerinde Vatan Partisi’ni oportünist olmakla suçlayıp şu ifadeleri kullandı:

“Oportünizm bukalemun gibidir. Amacı için girmeyeceği kılık, yapamayacağı şey yoktur. Bu nedenle bir birleşmenin Natocu subaylarla, 68 ve 78’lerin anti-emperyalist, bağımsızlıkçı gençlerini kurşuna dizip, idam sehpalarına yollayanlarla değil dün de bugün de tam bağımsızlıkçı bir çizgide duran ve devrimden yana olanlarla yapılacağı inancındayız.”

AYDINLIK’TA DA KOPUŞ VAR

Geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi’nin yayın organında köşe yazan gazeteci Ümit Zileli de Aydınlık Gazetesi’nden ayrılmıştı. 7 Haziran seçimlerinde Vatan Partisi İzmir Milletvekili Adayı olan Ümit Zileli’nin Aydınlık’ın yayın çizgisiyle fikir ayrılıklarına girdiği için bu kararı aldığı öğrenildi.

Bir süredir “Gülen Grubu’na karşı mücadele” adına Ak Parti politikalarına destek verdiği eleştirileri yapılan Doğu Perinçek’in Vatan Partisi Suriye'ye askeri operasyonu savunan bir çizgi izlemiş ve tepki çekmişti.

Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Ali Güller’in iki yazısında Vatan Partisi’nin çizgisi eleştirilirken, Perinçek Güller’in AKP için yaptığı “ABD’nin taktik piyonu” değerlendirmesine “bunu diyenler taktik piyondur” diye yanıt vermişti.

Perinçek, “AKP'den hâlâ “taktik piyon” diye söz edenlerin kendileri “taktik piyon” durumuna düşme tehlikesiyle karşı karşıyadırlar” diyerek kendi yazarına karşı AKP’nin politikalarını savunmuştu. 

BİR TEPKİ DE PEKİN'E

7 Haziran seçimlerinde Vatan Partisi Ankara 1. bölge adayı olan Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin de, “Gülen Cemaati’nin MİT, TSK ve Emniyet’e sızma planları”nı anlattığı kitabında AKP’yi aklamakla suçlandı.

Kitapta, AKP’nin bir dönem Cemaat’le iktidar bloğunu oluşturduğu unutularak “çözüm Erdoğan” denildiği savunuldu.

Oda TV davasında 2 yıl tutuklu kalan ODA TV Haber Müdürü Gazeteci Barış Terkoğlu twitter hesabından Pekin’e sert eleştiriler yöneltti:

"Zaman'a konuştuğunda Cemaat tasfiyesine karşı çıkan İ.H.Pekin, yandaşlara "Tayyip Bey'e birşey olmadan bu mücadeleyi halletmesi lazım" demiş
Kumpas savcılarıyla işbirliğini savunan Pekin, görevi başındayken de savcıların beklentilerine göre yazılan kumpas raporlarına imza atıyordu
Bazı insanların görüşleri değil karaktersizlikleri mide bulandırıyor."