DBP öncülüğünde Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda bugün düzenlenecek olan 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginin hazırlıkları tamamlandı. Mitinge, Diyarbakır’ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda katılım beklendiği bildirildi.

“IŞİD SALDIRILARINI KINAYACAĞIZ”

Ofis AZC Plaza önünde bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de mitinge katılım çağrısı yaparak, bildiri dağıttı.

Fırat Anlı, Kürt halkının on yıllardır barış için bu topraklarda mücadele verdiğini belirterek, barıştan yana olan herkesi mitinge beklediklerini söyledi. Anlı, "mitingde, IŞİD çetelerinin Şengal ve Rojava’daki saldırılarını bir kez daha kınayacaklarını" da vurguladı.

ÖCALAN’IN MESAJI YAZILI”

grihat.com'dan Mehmet Pişkin'in haberine göre; DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ise, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yazılı mesaj göndereceğini belirterek, “Sayın Öcalan’ın görüntülü mesaj ile halka hitap edeceği yönünde bize gelen bir bilgi yok. Biz Sayın Öcalan’ın görüntülü mesaj vermesini istiyoruz ve bekliyoruz, bu bizim için de önemli. Ancak bize gelen bir bilgi yok. Ama yazılı mesajı her önemli mitingde olduğu gibi 1 Eylül’de de olacak” dedi.

ANNELER BEYAZ ÖNLÜKLE YÜRÜYECEK

Bu arada, Diyarbakır Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin Urfa Kapı’da bir araya gelerek, beyaz önlükleriyle miting alanına yürüyeceği belirtildi.

KESK’LİLER “BARIŞI” DİLEDİ

Öte yandan, KESK Diyarbakır Şubeler Platformu tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle tarihi Keçi Burcu’nda “Barış” konulu forum düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı forumun ardından 1 Eylül’ün başta Ortadoğu olmak üzere tüm halklara barış getirmesi temennisiyle dilek fenerleri uçuruldu.