Diyarbakır'da Kobani'ye yönelik destek eylemlerinde bulunan halkın üzerine Hizbullah yanlısı oldukları belirtilen bir gruplar tarafından farklı noktalarda açılan ateş sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 10'un üzerinde kişi de yaralandı. Yaralılardan 4'ü devam eden çatışmalar nedeniyle ambulans olay yerine gelemeyince bir camiye götürülmek zorunda kalındı.

DİHA'nın haberine göre, Diyarbakır'da dünden bu yana Kobani'ye dönük destek eylemlerinde bulunan halka kentin üç farklı noktasında Hizbullahçı bir gurup tarafından silahlı saldırıda bulunulması kenti daha da gerdi. Bağlar ilçesine iki ayrı noktada, Sur ilçesine ise Hançepek mahallesinde yaşanan saldırılar sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Bağlar'da Şeyh Şamil mahallesinde protestolarını sürdüren halkın üzerine Hizbullahçı oldukları belirtilen bir grup tarafından pompalı silahla saldırıda bulunuldu. Yaşanan saldırı sonucu etrafa saçılan saçmalardan kaynaklı 10'a yakın kişi yaralanırken, yaralananlardan 4'ü silahlı saldırının halen devam etmesi nedeniyle çevredekiler tarafından Muhammediye Cami'nin içine götürüldü. Haber verilen ambulansın devam eden olaylar nedeniyle mahalleye gelememesi, yaralıların ise camiden çıkarılamaması yüzünden yaralananlar hala camide tutuluyor.

Saldırı sonrası söz konusu gurup ile yurttaşlar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Saldırıda yer alan gurup üyelerinden bazılarının aynı mahallede 559. Sokak'ta yer alan bir eve girmesi üzerine gençlerin çoğunlukta olduğu kalabalık bir grup, evin etrafını kuşattı. Bu esnada evin etrafını kuşatanların üzerine içeridekiler tarafından pompalı tüfekle yeniden ateş açıldı. Açılan ateş sonucu etrafa saçılan saçmaların vücutlarına isabet etmesi sonucu Gele Kürdistan TV muhabiri Rojhat Doğru ile birlikte 3 küçük çocuk yaralandı. Yaralananlar çevredeki yurttaşlara ait özel araçlarla hastanelere kaldırıldı.

Yapılan bu saldırı üzerine evi kuşatan gurup arasında yer alan bazı kişiler tarafından da eve doğru ateş açılmaya başlandı.

Yaşanan çatışmalara rağmen gün boyu halka müdahalede bulunan tek bir polise rastlanmazken, sadece gökyüzünden bir polis helikopteri uçuş yaptı.

Yine Hizbullahçı oldukları belirtilen bir grup diğer saldırı ise Sur ilçesinde yaşandı. Protestoların gün boyu sürdüğü Hançepek mahallesinde bulunan HAT-DER isimli bir derneğin çatısına çıkan grup, yurttaşların üzerine önce taş atmaya başladı.

Yurttaşların da taşlarla karşılık vermesi üzerine söz konusu gurup halkın üzerine bu kez silahlarla ateş açmaya başladı. Açılan ateşte Mardin Derik nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Mahmut Enez (55) isimli bir yurttaş boynuna isabet eden cisimle ağır yaralandı.

Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Enez, yolda hayatını kaybetti. Enez'in cenazesi götürüldüğü Özel Veni Vidi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Türkiye’de İslam adına yaptığı vahşi katliamlarıyla bilinen Hizbullah örgütünün Lübnan Hizbullah’ı ile hiçbir ilgisi yoktur. Lübnan Hizbullah’ı, hem sivil hem de askeri kanadı olan Şiî inançlı siyasi bir partidir. Milletvekilleri, bakanları olan güçlü bir toplumsal harekettir. 1982 yılında İsrail'i, o zamanlar işgal etmekte olduğu Güney Lübnan'dan çıkartmak amacıyla kurulmuştur.