Sabah Gazetesi'nin haberine göre BDP, süreçte önemli bir tarih olan 21 Mart'ta, Diyarbakır'da yapılacak Newroz kutlamaları için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a özel davetiye gönderiyor.

Newroz etkinliklerine 2 bine yakın uluslararası parlamenter, diplomat, elçi, siyasi parti lideri davet edildi.

BDP, çözüm sürecindeki sert çıkışları nedeniyle MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye davetiye gönderme konusunda ise kararsız kaldı. Her yıl olduğu gibi bu Newroz Bayramı'nda da Federal Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani davetli listesinin başında yer aldı. Newroz kutlamalarına Federe Kürdistan'dan da bir heyetin katılacağı bildirildi.

ATEŞLER YAKILDI

BDP, Newroz kutlamaları için Diyarbakır Valiliği'ne izin başvurusunda bulundu. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, mahallelerde Newroz ateşlerinin yakılmaya başladığını belirterek, "Şu anda herhangi bir müdahale yok. Bayram havasında geçiyor. 21 Mart'ta da benzeri bir görüntü yaşanacağını düşünüyoruz. Davetiyeler gönderilmeye başlandı, şenlikte sürpriz sanatçılar yer alacak. Kutlamalarda 5 bin partili görev yapacak.Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, silahların Nevruz öncesi susmasını umduğunu söyledi. DTK yayınladığı bildirgede "Kürtler bu süreci bozacak, zora koyacak taraf olmayacak. Newroz yeni bir dönemin müjdecisi olacak" denildi.