Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı açık ara farkla kazanan HDP’li eşbaşkanlar Hülya Alökemen ve Selçuk Mızraklı, teşekkür mesajı yayınladı.

31 Mart yerel seçim çalışmalarını değerlendiren eşbaşkanlar, HDP olarak yoğun baskılara maruz kaldıklarına vurgu yaptılar.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hülya Alökemen ve Selçuk Mızraklı, tüm kenti kenetlenmeye çağırarak, "Tüm Amed halkını kucaklayıcı bir tavır içerisinde olacağımızı buradan bir kez daha söylüyoruz. Çalışmalarımızı ise kaldığımız yerden hak ve adalet çerçevesinde ayrım gözetmeden yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Seçim döneminde parti yöneticileri ile üyelerin gözaltılar ve tutuklamalarla yıldırılmaya çalışıldığını hatırlatan eşbaşkanlar, “İl binamız abluka altına alınıp defalarca ve hukuksuzca basıldı. Seçim çalışmalarımız terörize edilmek istendi.

Tüm bunlara rağmen Amed halkının verdiği güçle, kayyumların bizlerden gasp ettiği belediyelerimizi demokratik bir mücadeleyle geri aldık” açıklamasını yaptı.

Seçim başarısını eski eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı başta olmak üzere seçilmişlik hakları gasp edilen tüm belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerine atfettiklerini belirten Alökmen ve Mızraklı’nın teşekkür mesajı şöyle:

“Bu başarı Amed’in. Bu başarı hepimizin. Bu başarıya destek veren tüm halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. 31 Mart’la birlikte yeni bir döneme, yeni bir bahara girdik. Bu yeni dönemde bizlere oy veren-vermeyen ayrımı yapmadan, tüm Amed halkını kucaklayıcı bir tavır içerisinde olacağımızı buradan bir kez daha söylüyoruz. Çalışmalarımızı ise kaldığımız yerden hak ve adalet çerçevesinde ve ayrım gözetmeden yapacağımıza söz veriyoruz. 31 Mart demokrasiye ulaşma çabamızda bizleri yalnız bırakmayan Amed’i saygıyla selamlıyor, tüm toplumsal kesimleri Amed paydasında kenetlenmeye çağıyoruz.”

Kaynak: Duvar