AKP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak gösterilen kayyım Cumali Atilla, devlet memurluğundan istifa etmeden yaptığı ilk mitinginde, sefere çıktığını söyledi. 

AKP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterdiği kayyım Cumali Atilla, devlet memurluğundan istifa etmeden seçim çalışmalarının startını verdi. Kayyım olarak geldiği ilk günden itibaren AKP politikalarını hayata geçirdiğini ifade eden Atilla, il binası önünde AKP’lilere seslendi. Kayyıma, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile AKP Milletvekili Oya Eronat eşlik etti.
 
AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a sık sık "şükranlarını" sunarak konuşmasını sürdüren kayyım Atilla, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın takdirleriyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak ve sizlerle birlikte bu kutlu yürüyüşte olmaktan büyük şeref duyuyorum. Öncelikle ve özellikle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını şahsıma tevdi eden Genel Başkanı'mız Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım, teşkilatım ve siz Diyarbakırlı hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.
 
'KUTLU YÜRÜYÜŞ BAŞLIYOR’
 
Kendisinin aday gösterilmesini "yeni bir tarihin başlangıcı" olarak gören Atilla, "Bugün bizim için Diyarbakır’da yeni bir tarihin başlangıcıdır. Allah hayırlı ve uğurlu eylesin. Bismillah diyerek, Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliğinde, sizlerle birlikte bu kutlu yürüyüşe bugün başlıyoruz. Allah bizi mahcup eylemesin" diye konuştu.
 
‘AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ YAPTIM’
 
Kayyım atandıktan sonra yaptıkları ile övünen Cumali Atilla, şunları ileri sürdü: "Ülkemiz AK Parti belediyeciliğiyle belediyeciliği gördü. Ama ne yazık ki Diyarbakır'ımız tam 17 yıl, sadece ideolojik belediyecilik yapan bir zihniyetin yönetiminde idare edildi. Allah’a şükürler olsun ki 2 yıldır bizlerle, ekibimizle birlikte Diyarbakır'ımıza AK Parti belediyeciliği anlayışında çalıştık ve hizmetlerimizin en güzelini, en iyisini yapmaya çalıştık. Bu şehrin misyonunu bilmeyen, bu şehrin sahip olduğunu potansiyelini anlamayan ya da anlamak istemeyenler, bu şehrin önüne hep set koydular. Biz şehrin gelişmesinin önünde set koyanlara, göğsümüzdeki imanla, surlarımızdaki dik duruşla onlarla mücadele edeceğiz." 
 
'SEFER BİZDEN, ZAFER ALLAH'TAN'
 
"Diyarbakır'a sefer"e geldiğini söyleyen Atilla, "Diyarbakır'ımızın gelişmesi için, kalkınması için ve büyümesi için birlikte bir yola çıktık. Kutlu bir yürüyüşe çıktık. Sefer bizden zafer Allah'tandır. Biz kazanınca Diyarbakır kazanacak. Biz kazandıkça Diyarbakırlı hemşerilerimiz kazanacak" diye konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı