Şırnak'ın Cizre ilçesinde yüzlerce özel harekat polisi tarafından gerçekleştirilen saldırılar sürerken, ilçede incelemede bulunan Diyarbakır Barosu heyeti, "ayrıldığımız saatlerde son hazırlıkları yapılan operasyondan sivil halkın zarar göreceğinden endişe ediyoruz" diye belirtti.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı heyet Cizre'de incelemelerde bulundu. 24 saattir uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeye giriş çıkışların engellendiğini belirten Diyarbakır Barosu, incelemelerini resmi Twitter adresinden duyurdu.

Cizre'de halkın tehdit altında olduğunu belirten Diyarbakır Barosu, ilçe ana cadde ve kavşaklar başlarında yoğun bir askeri ve polis zırhlı araç hareketliliği olduğunu kaydetti. Mahallelerden zaman zaman silah ve patlama sesleri geldiğini aktaran Baro, şunları kaydetti:

"Askerlerce akşam saatlerinde Cizre'ye giriş çıkış yapan bütün yollara kum torbalarıyla mevzilenme ve tel örgüleriyle barikat oluşturuldu. İlçeye açılan yollarda, yapılan hazırlıklar ve askeri hareketlilik bu akşam kapsamlı bir operasyon yapılacağını gösteriyor. İlçeden ayrıldığımız saatlerde son hazırlıkları yapılan operasyondan sivil halkın zarar göreceğinden endişe ediyoruz. Cizre'nin yerleşim yapısı/dar sokakları nedeniyle yapılmakta olan askeri müdahalenin çok sayıda sivil kayba sebep olacağından endişeleniyoruz." (ETHA)