İstanbul’da devam eden Ortadoğu Barış Konferansı’nda “Emek, Meslek Örgütleri ve Barış” konulu oturumunda konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İmralı Heyeti ve hükümetin dün yaptığı ortak açıklamaya değinerek, beyan edilen niyetle verilen sözlerin tutulması gerektiğini ve açıklamanın seçim malzemesi olmaması gerektiğinin altını çizdi.

KESK’in Legacy Ottoman Otel’de düzenlediği Ortadoğu Barış Konferansı “Emek, Meslek Örgütleri ve Barış” konulu oturumla devam etti. Moderatörlüğünü KESK Eş Başkanı Şaziye Köse’nin yaptığı oturumda emek ve meslek örgütlerinin barış süreçlerindeki rolleri tartışıldı.

İmralı Heyeti ve hükümetin dün yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan DİKS Başkanı Kani Beko, şunları söyledi:

“Verilen sözlerin tutulması gerekir. Bu taşın altına herkesin elini koyması gerekir. Bu ülkede özgürlükçü bir anayasa yapabilirsek bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Bu, seçim malzemesi olmamalıdır. Seçim bu ülkede gelip geçer ancak Kürt sorunu kalıcı bir sorundur.

Esas olan, gerek Kürt gerekse işçilerin sorununun çözümü için özgürlükçü bir anayasanın gerekliliğidir. Dün olduğu gibi bugün de kalıcı barış için elimizden gelen gücü ortaya koymaya hazırız."

Kaynak: siyasihaber.org