Bugün Türkiye ulusal güvenliğiyle ilgili en kritik görüşmelerin yapıldığı en üst düzey toplantının ses kayıtlarından birisiyle yüz yüze geldi. Suriye krizinin görüşüldüğü toplantıda olası seçenekler değerlendiriliyor. Toplantıya Dışişleri Bakanlığı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Gürler ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu katılıyor.

Haber Artı 1'in haberine göre; Türkiye'yi sarsan bu ses kaydı sonrası Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamanın çarpıcı şifreleri var.

DİNLEME DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'DA YAPILMIŞ

Öncelikle, yapılan resmi açıklama ile ses kaydındındaki görüşmeyi Bakanlık resmi olarak doğruluyor. Öte yandan dinlemenin Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştiği de 'Dışişleri Bakanı makamı gibi devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekanda' ifadesiyle anlaşılıyor.

SİBER SALDIRI VURGUSU VE DIŞ GÜÇLER İMASI

Bakanlık açıklamasında en dikkat çekici bölüm ise siber ve elektronik saldırı ifadeleri. '. Bu olay,  ülkemizin karşı karşıya bulunduğu siber ve elektronik saldırı tehditlerinin boyutunu  gözler önüne sermektedir' cümleleri dinlemenin dış bağlantılı bir adım olduğu yönündeki iddiaları güçlendiriliyor.

CEMAATE GÖNDERME

Öte yandan satır aralarında geçen, 'İhanet şebekeleri, hainler' ifadeleriyle de kamuya sızmış yabancı servis ajanları ve cemaate yönelik göndermeler olduğu yorumları yapılıyor.