Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Davos’ta Türkiye’nin ‘saldırgan’ bir komşu olduğuna yönelik açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çipras’a yanıt veren Aksoy, “Yunanistan Başbakanı Çipras’ın dün Davos’ta, ülkemize yönelik sarf ettiği ifadeleri kabul etmemiz mümkün değil. Başbakan Çipras’ın ‘saldırgan’ tanımını somutlaştırmak için esas kendi kabinesine bakması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi çalışma arkadaşlarından bazılarının bu tanıma çok iyi uyduğunu herkes biliyor” dedi.

ÇİPRAS NE DEMİŞTİ?

İsviçre’nin Davos kentinde devam eden 48. Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklamalarda bulunan Çipras, Türkiye’ye yönelik açıklamalarda bulundu.

Çipras, ‘Bazen Ege’de tahmin edilemez saldırgan askeri eylemlerde bulunan agresif bir komşu olan Türkiye ile de uğraştıklarını’ söyledi.

Çipras ‘Türkiye’nin mülteci anlaşması konusundaki fikrini her an değiştirebileceğine’ ilişkin bir yoruma verdiği yanıtta, “Aynı zamanda Türkiye’nin bu agresif davranışı karşısında ne yapacağımıza da karar vermeliyiz. Lüksemburg ya da Hollanda gibi ülkelerde yaşayanlar için agresif olmak kolay çünkü komşuları Belçika ya da Lüksemburg, Türkiye değil. Ancak bizim için hiç kolay değil” ifadelerini kullandı.