Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, soru üzerine Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne karşı savaşan general Halife Hafter’e bağlı güçlerin sorumlusunun Libya’daki Türk askerlerine hava saldırıları düzenleyecekleri yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

İsim vermeden açıklamanın ABD’de yayın yapan Bloomberg’de yayınlandığını hatırlatan Hami Aksoy, “Yabancı bir basın yayın kuruluşunda atıfta bulunulan ve darbeci Hafter’e bağlı gayrımeşru milislerin Türk çıkarlarını hava unsurlarıyla hedef alacağı yönündeki açıklamanın Libya’nın doğusunda dış destekle yeni savaş uçakları konuşlandırılmasından sonra yapılması dikkat çekicidir” dedi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Rusya’nın Hafter’e en az 8 savaş uçağı gönderdiğini iddia etmişti. Başağa, uçakların Suriye’deki Hımeymim hava üssünden Libya’ya geldiğini söylemişti.

“Hafter’e bağlı unsurların son dönemde sahada yaşadığı kayıpların hezeyanının bir yansıması olan bu açıklama, darbeci Hafter’in ve destekçilerinin Libya’daki ihtilafı tırmandırma niyetinde olduklarının en açık göstergesidir” diyen Aksoy, şöyle devam etti:

“Bu vesileyle, Libya’daki Türk çıkarlarının hedef alınması halinde bunun çok ağır sonuçları olacağını ve darbeci Hafter unsurlarını meşru hedef telakki edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.”