AK Parti’nin dün gece 'Torba Yasa Teklifi' görüşülürken Gezi olaylarını destekleyen ve 423 bin üyesi olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) yetki ve gelirlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrini öngören son dakika önergesine mimar ve mühendisler büyük tepki göstermişti. 

Ankara Şubesi’nin çağrısı üzerine TMMOB üyeleri bu akşam protesto için Bakanlığa yürümeye hazırlanıyor.

Kızılay'da Selanik Caddesi’ndeki Birlik Merkezi'nin önünde toplanan mimar ve mühendisler saat 18:30'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yürüyecekler.

Yürüyüşe CHP yönetimi de destek veriyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile İzzet Çetin az önce TMMOB'a gelerek yöneticilerle buluştu. Tekin 18:30'daki yürüyüşe de katılacaklarını söyledi.

#direnTMMOB , DİYEREK YÜRÜYECEKLER...

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, gece yarısı düzenlemesine tepki olarak bugün yürüyecek. Mimarlar Odası Ankara Yönetim Kurulu Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, "Gece yarısı operasyonu ile mesleğimize, bilgimizi halkın yararına kullanma kararlılığımıza indirilen torba yasa darbesini ve meslektaşlarımızın gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Bugün saat 18.30 da TMMOB önünde buluşarak #direnTMMOB, diye yürüyoruz" açıklaması yaptı.