HDP İzmir Milletvekili Adayı Pınar Aydınlar; Deriteks’e üye oldukları için işten çıkarılan SF Deri işçilerini ziyaret ederek destek verdi.

Gaziemir Ege Serbest Bölge’de, işten atıldıkları 63 günden bu yana direnişte olan 14 işçiyi HDP Gaziemir İlçe yönetimi ile birlikte ziyaret eden HDP İzmir Milletvekili Adayı Pınar Aydınlar, tekstil işçisinin yaşadığı zorluklara annesi de tekstil işçisi olduğu için yakından tanık olduğunun altını çizdi ve “Annemden tekstilde çalışanların nasıl mağdur olduklarını biliyorum, Bu yüzden sendikal haklar çok önemli” dedi.  İşçiler de tek isteklerinin sendikal hakları gözetilerek işe geri dönmeleri olduğunu  ifade ettiler “AKP 12 yıldır emekçilere göz açtırmıyor, değer vermiyor.” diyerek 7 Haziran’da oylarını buna göre kullanacaklarını ifade ettiler. 

“SAVAŞ ÇIĞLIĞI ATANLARI SANDIĞA GÖMECEĞİZ”

HDP İzmir Milletvekili adayı Pınar Aydınlar daha sonra Gaziemir’de düzenlenen halk buluşmasına katıldı. İktidarın operasyon üstüne operasyon yaparak direnenlere baskı uyguladığına vurgu yapan Pınar Aydınlar, “Baskılara bugüne kadar boyun eğmediğimiz gibi bugünden sonra da eğmeyeceğiz. Berkin’in annesini yuhalatanlar, 12 yaşındaki Nihat’ı kurşunlatanlar, Uğur’u katledenler, ölen yoldaşlarımızı anmak isteyenleri gözaltına alanlar… Tüm bu savaş çığırkanlıklarına karşı biz sakinliğimizi koruyacağız ve 7 Haziran’da savaş çığlığı atanları sandığa gömeceğiz” dedi.

‘HDP’DEN KORKUYORLAR’

HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı daha sonra Narlıdere Çatalkaya Mahallesi’ndeki halk toplantısına katıldı. Çatalkayalılardan büyük ilgi gören ve coşkuyla karşılanan Aydınlar Alevi olduğu için çok gururlu olduğunun altını çizdiği mahalledeki konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün cemevlerimize cümbüş evi diyenler, tecavüzcü barbar İŞİD’i destekleyenlerdir. Tarihte bize zulüm edenler, Sivas’ta 33 canı yakanlar, Maraş’ta çocuklara ağaçlara çivileyenler bugün Kobani’de katliam yapanları besleyenlerdir. Sizleri katleden zihniyet Soma’da 301 maden işçisinin sırtından kazandıkları milyon dolarları ayakkabı kutularına koyan zihniyettir. HDP’den korkuyorlar. Çünkü HDP sermayeden, ezenden yana değil, emekçiden yanadır. “

Pınar Aydınlar, konuşmasının sonunda gönüllerinde başka parti olanlara da seslendi ve “Sizden bu seferlik HDP’ye kardeş olmanızı istiyoruz. Çünkü baraj sorunu sadece HDP’nin değil. HDP barajı aşamazsa o barajın altında tüm partiler kalacak. Baraj sorunu demokrasi sorunudur. Bu yüzden oylarınızı istiyorum” dedi.

(Demokrat Haber)