CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, 3 binin üzerinde insanın teknik takibe ve dinlemeye takıldığını belirterek, "Listeyi gördüm" dedi.

Şoysal Kılıçdaroğlu, Baykal ve MHP'li Vural'nın yanı sıra AK partiden de dinlenenlerin olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere önceki genel başkanımız Deniz Baykal, CHP Grup Yönetimi ve Parti Yönetimi, milletvekilleri, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural olmak üzere MHP yönetimi, diğer siyasi parti yöneticileri, yargı mensupları, Emniyet yöneticileri, gazeteciler yasa dışı dinlenmekte ve teknik takibin içerisinde kontrol altında tutulduğu bize gelen bilgiler arasındadır" dedi.

-"BİLGİ VE DUYUMLAR VAR"-

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, yasadışı dinlenen telefon dinlemelere dikkat çekerek, "Bilgi ve duyumların çerçevesinde ulaştığım bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. Bugün ülkemizde yaygın bir şekilde 3 bin üzerinde insanımız teknik takipte ve dinlemede" dedi.

-"KILIÇDAROĞLU, BAYKAL, OKTAY VURAL DİNLENİYOR"-

Dinleme ve teknik takibin içerisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da olduğuna işaret eden Soysal, şöyle dedi:

"Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere önceki genel başkanımız Deniz Baykal, CHP Grup Yönetimi ve Parti Yönetimi, milletvekilleri, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural olmak üzere MHP yönetimi, diğer siyasi parti yöneticileri, yargı mensupları, Emniyet yöneticileri, gazeteciler yasadışı dinlenmekte ve teknik takibin içerisinde kontrol altında tutulduğu bize gelen bilgiler arasındadır. Hem dinlenmekte hem teknik takibe alınmaktadır."

-"TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ İNSANLARI KONTROL ALTINDA TUTULMAK İSTENİYOR"-

"Bu yasa dışı dinlenmeler nasıl yapılmaktadır? Bunun arkasında kimler var" sorularını yönelten Soysal, şöyle dedi:

"Bu organizasyonla Türkiye’nin önemli insanlarını kontrol altında tutma çabası vardır. Türkiye’de yaşananlar belirli politik amaçlara ulaşmayı, Türkiye’nin iç ve dış politikasına yön vermek isteyen bir grubun organizasyonu ve faaliyetidir.2005’ten beri 14 tane mobil dinleme aracı ithal edilmiştir. Kimler tarafından ithal edilmiştir? Emniyet’in envanterinde niçin bulunmamaktadır?"

-"DİNLEMELER DURUMDAN VAZİFE ÇIKARAN GÜÇ ODAKLARI TARAFINDAN YAPILIYOR"-

3 binin üzerinde yurttaşın dinlendiğini vurgulayan Soysal, "Yasa dışı dinlemeler durumdan vazife çıkartan güç odakları tarafından yapılmaktadır" dedi.

-"TÜRKİYE’Yİ ŞEKİLLENDİRMEK İSTİYORLAR"-

"Başbakan’a sormak istiyorum. Hangi Emniyet birimleri envanter dışı araçlarla dinleme yapmaktadır?" diyen Soysal, "Bugüne kadar hangi tarihlerde ne gibi inceleme yapıldı? Siyasi iktidarın dokunulmaz kıldığı bu güçler seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde siyaseti, Türkiye’yi şekillendirmek isteyeceğine hiç kuşku yoktur" uyarısını yaptı.

-"GELEN BİLGİLER VAR"-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere birçok siyasinin hem dinlendiğini hem teknik takibe alındığına işaret eden Soysal, "Belgeniz var mı" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bu konuda bize gelen bilgiler var. Ancak bunu belge olarak ortaya koymamız bu aşamada mümkün değil. Bu bilgiler üzerinde de çalışıyoruz."

-"GENEL BAŞKANLA PAYLAŞTIM"-

Bir basın mensubunun, "Bu bilgileri paylaştınız mı" sorusuna Soysal, "Sayın Genel Başkan ile de paylaştım diğer arkadaşlarla da paylaştım" dedi.

"Bu bir tehdit unsurudur" diyen CHP’li Soysal, "Bunun bir tehdit olarak kullanılacağı açık ve net olarak görülüyor" dedi.

-"AKP DE DİNLENİYOR"-

"İktidar partisi de dinleniyor mu" sorusuna da Soysal, "Evet. Orada da bir organizasyonun olduğu görülüyor bize gelen bilgiler doğrultusunda" dedi.

"AKP’den verebileceğiniz isim var mı?" sorusuna ise Soysal, "Bu aşamada çok doğru bulmam. Ama dinlendiği konusunda elimizde bize gelen duyum ve bilgiler var" demekle yetindi.

-"KİM BUNLAR?"-

Bir basın mensubunun, "Dinlemeyi yapan kim, kim bunlar" sorusuna Soysal, "Burada organizasyonlar var" dedi. "Dinlenen Emniyet ve gazeteciler ile ilgili isim verebilir misiniz?" sorusuna Soysal, "Hayır, o konuda isim vermem doğru olmaz. Bunlar var" diye konuştu.

-"ASKERİ YAPILANMA DEĞİL, EMNİYET’İN İÇERİSİNDE"-

Ortada bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Soysal, "Bir organizasyon var, elbette ki durumdan vazife çıkaran militarist bir organizasyondur. Askeri yapılanma değil. Emniyet’in içerisinde" dedi.

-"LİSTEYİ GÖRDÜM"-

"Liste mi gördünüz" sorusuna Soysal, "Evet bir liste gördüm. Bir liste gördüm" dedi.

Bir basın mensubunun, "Daha önce sizin partinize mensup bazı kişiler F tipi ifadelerini kullanmıştı. Siz F tipi ifadesini kullanmadınız, olmadığı anlamına mı geliyor" sorusuna Soysal, şöyle dedi:

"O konuda yorum yapmak istemiyorum. Ciddi bir organizasyon var. Önümüzdeki süreci ve yaşayacağımız birtakım olumsuzlukların başlangıcı olarak görüyorum. Önümüzdeki süreç birçok organizasyonun sonucunda özel hayatlarına kadar müdahale edildiğinin fotoğraflarını hep birlikte göreceğiz. Çekilmiş fotoğrafları kastetmedim."

Milliyet