Halkın Sesi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidar ve ana muhalefetin meydanlarda 'Recep bey ve Kemal efendi'den başka bir şeyden bahsetmediğini ileri sürdü.            

Partisinin Çukurova İlçe Başkanlığı binasının kurdelesini kesen Kurtulmuş, iktidar ve muhalefeti eleştirdi. Kurtulmuş, "Birisini 'Recep bey' ve diğeri 'Kemal efendi' diye hitap ediyor. Birisi oydan biri de soydan bahsediyor. Allah'ın kulları bu parlamentoya millet sizi halkın sesi olun diye gönderdi. Kavga edip birbirinize çelme takın, milleti oyalayın diye oy vermedi. İşte Halkın Sesi bunun için ilgi topluyor. Biz kavga etmeden söyleyeceğimiz sözü söylüyoruz." dedi.

İktidar ve ana muhalefetin Türkiye'de önemli konuları tartışmadığına dikkat çeken Kurtulmuş, "İktidar ve ana muhalefet bu memlekette işsizliği nasıl çözeceğiz, demokratik bir sistemi nasıl kuracağız, Adana'da yüzde 26'ya çıkan işsizliği nasıl ortadan kaldıracağız diye tartışmıyorlar. Türkiye'de demokratik açılım gündeme geliyor, iktidar ve muhalefet bu konuda çözüme ilişkin çözüm üretmiyor. Hangi konusunu ele alırsanız alın çözüm üreten yol gösteren bir siyaset üslubu yok. Anayasa, demokratik açılım diyorsunuz tekme sille mecliste birbirinin gözlerini çıkarıyorlar. Uzlaşmadan yumruklaşmayı, sorunları çözmeden kavga etmeyi siyaset zannediyorlar. Millete 'sağda olanlar şu partiye solda olanlar bu partiye versin' diyorlar, dindar olan bu partiye laik olanlar bu partiye versin isteniyor. Artık bu siyasi üslup devam etmeyecektir. Kamplaşmaya kutuplaşmaya millet izin vermeyecek." şeklinde konuştu.

Açılışta HAS Parti İl Başkanı Sıtkı Cengil ve Çukurova İlçe Başkanı Ali Rıza Küçükoğlu da birer konuşma yaptı. İlçe binasının açılışından sonra kurban kesildi.

CİHAN