ESP İstanbul İl Örgütü, Taksim Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasıyla, "Libya'da ABD ve emperyalist müdahalelere karşı, halkın mücadelesi ve çözüm gücünün yanındayız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi İstanbul İl Örgütü, Taksim Meydanı'nda Libya'daki gelişmelere ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

ESP Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da gelişen halk isyanları ile önce Tunus'ta Bin Ali, ardından Mısır'da Mübarek'in çareyi kaçmakta bulduğunu hatırlattı.

Arap halklarının estirdiği devrimci rüzgar ve isyan dalgasının Libya'ya sıçradığını belirten Altınörs, isyanın halk kitlelerini kısa sürede etkilemesinin toplumsal temelini ezen-ezilen kutuplaşmasının artışında aramak gerektiğini söyledi.

"Daha düne kadar kendi sınıfsal pozisyonu gereği emperyalistlerle işbirliği yapan Kaddafi, ayağa kalkan halkı emperyalist ülkelerin hizmetinde olmakla suçluyor" diyen Altınörs, halkların ayağa kalkışı ve itirazının tarihsel olarak bir ilerlemeye karşılık düştüğünü, başta ABD emperyalizmi olmak üzere, emperyalistlerin Kaddafi'yi hedeflemelerinin halkın isyanını gölgeleyemeyeceğinin altını çizdi.

Altınörs, emperyalistlerin bölgede kendi çıkarlarını güvenceleme arayışı içine girdiklerini, BM'nin Libya'ya yaptırım kararı aldığını, ABD'nin 6. Filo'yu bölgeye gönderdiğini ve emperyalist savaş örgütü NATO'nun Libya'ya müdahaleyi tartıştığını belirtti.

"Emperyalistler Libya'dan elini çekmelidir. Kaddafi'nin gerici diktatörlüğüne, halka karşı geliştirdiği kıyım ve katliam politikalarına karşıyız. Ancak emperyalistlerin Libya'ya müdahalesine de karşıyız. Kıyıcı olan sadece Kaddafi'nin katliamları değildir. ABD emperyalistlerinin Irak'ta, Afganistan'da ve dünyanın birçok yerinde halklara karşı geliştirdiği katliamlar, işkenceler ve zulüm politikasını halklarımız unutmayacak" dedi.

Altınörs, şöyle konuştu: "Halkın meşru isyanını sonuna kadar destekliyoruz. Libya halkının, özgür bir Libya arayışının yanındayız. Kaddafi istifa etmelidir. Halka karşı suç işlemeye son verilmelidir. Libya halkı, nasıl Kaddafi'nin gerici diktatörlüğüne karşı mücadele veriyorsa, emperyalistlerin Libya'nın içişlerine müdahale etmesine karşı da mücadele vermelidir. Libya'da ABD ve emperyalist müdahalelere karşı, halkın mücadelesi ve çözüm gücünün yanındayız" dedi.

Açıklamada "6. Filo Libya'dan Defol", "Kaddafi halka hesap verecek", "Katil ABD, diktatör Kaddafi" sloganları atıldı.

ETHA