Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Dikmen Beldesi'nin Belediye Başkanı Selahattin Ertaş ve tüm meclis üyeleri, Demokrat Parti’de (DP) istifa ederek BDP'ye geçti.

BDP Kızıltepe ilçe binasındaki toplantı salonunda  düzenlenen törenle, partileri DP'den istifa eden Dikmen Belediye Başkanı Selahattin Ertaş ve tüm belediye meclis üyeleri BDP saflarına katıldı.

Törende konuşan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora , "Tarih boyunca Kürtler sürekli çatıştırılmıştır. 90’lı yıllarda farklı ülkelerde yaşayan Kürtler çatıştırıldı. Ama bugün Kürt halkı öyle siyasi bir bilince ulaşmış ki, hiçbir güç artık Kürtler'i çatıştıramaz. Bu bilinçle Kürtler, biraraya gelmeye başladı. Kürtler'in birliği bizim için çok önemlidir. Ortadoğu'nun tek demokratik ve laik halkı, dinamik olan Kürtler'dir. Bunu ABD ve Avrupa çok iyi biliyor" dedi.

Selahattin Ertaş’a rozetini takan BDP'li Dora, "Gördüğünüz gibi bu rozeti çok güçlü bir şekilde yapıştırdım. Bunun bir daha buradan sökülmesi asla mümkün değildir, çünkü bu rozet kalbine monte edilmiştir" diye konuştu.