'Su Haktır' diyerek yurttaşlara ücretsiz su dağıtmasıyla dikkatleri üzerine çeken ve aldığı hapis cezası kesinleştikten sonra bir toplantı için gittiği İsveç’te bir süre kalan Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Esenboğa’dan Türkiye’ye giriş yaptı.

İzmir'in Dikili ilçesinin eski Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven, 4. Yargı Paketi kapsamında söz konusu suç fiiliyle ilgili yapılan değişiklik üzerine yurda döndü.

Stokholm’den yurda dönüşünde Esenboğa Havalimanı’nda Osman Özgüven’i CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve eşi Feride Tanık, Çankaya Kent Konseyi Başkanı Işıkhan Güler karşıladı.

Havaalanındaki sıcak karşılamanın ardından kısa bir açıklama yapan Özgüven, “Suçlu olarak gitmedik. Bir takım insanlar kaçtı gitti dedi ama asla kaçmadık. On arkadaşımız vardı hapishanede benden başka. Onların mücadelesini de omuzladık. Partili arkadaşlarımız çok gayret sarf ettiler bu yasanın çıkması için. Affedilerek bırakılmak doğrusu biraz da ağırıma gidiyor. Ama bu kavgayı sürdüreceğiz. Çünkü hiçbir arkadaşımız hiçbir suç işlemedi. İşlenmemiş bir suç için insanların özgürlükleri kısıtlanamaz, kısıtlanmamalı. Şimdilik geldi geçti. Bundan sonra kavgamıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Dönmüş olmanın heyecanı gözlerden kaçmayan Özgüven, İzmir aktarma uçağını beklerken kendisini karşılayan dostlarıyla uzun uzun sohbet etti.

NE OLMUŞTU?

Dikili Belediye Başkanı CHP’li Osman Özgüven ve 8 arkadaşının, 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından aldıkları cezalar 5 Kasım’da onandı. İnfaz savcılarının tebligatı beklendiği sırada 2 ayrı davadan 8 yıl 4 ay hapis cezası kesinleşen Osman Özgüven, 14 Kasım’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan normal yollardan yurt dışına çıktı. 8 belediye çalışanı ise Aralık ayı başında teslim oldu ve cezaevine konuldu. Hapis cezası nedeniyle Belediye Başkanlığı düşürülen Osman Özgüven’in yerine de Yusuf Altıparmak belediye başkanı seçildi.

KARARIN İNFAZI DURDURULDU

8 belediye çalışanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda '4’üncü Yargı Paketi' olarak bilinen '6 bin 459 sayılı İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' çerçevesinde dün serbest bırakıldı. Belediye çalışanları, kanunda kamu zararı olmayan davalarda cezaların düşürülmesine istinaden bırakıldı. Sanıkların avukatlarından Muhittin Üstündağ, "4’üncü Yargı Paketi’nde sanıklar lehine düzenlemeler geldi. Bu nedenle infaz durduruldu. Şimdi uyarlama yargılaması yapılacak. Bu kanun Osman Özgüven’i de kapsıyor" dedi.