Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), 7 Haziran Genel Seçimleri’ne seçimlerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) çatısı altında gireceklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada, seçim barajın halkların ortak mücadelesi ile yıkılacağı belirtilerek “Halkların Demokratik Partisi’nin adaletsiz seçim barajını yıkarak meclise girmesi, halklarımızın mücadelelerine güç katacak, egemenleri geriletecektir” denildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi özetle:

“Gericilerin, devrimci ilerici kesime dayattıkları seçim barajını tarihsel haklılığımızdan gelen güçle parçalayarak, halklarımıza yönelik planlanan kapsamlı saldırılar karşısında barikat olacağımızı, hem seçim sürecinde, hem de seçim sonrasında gericiliğe karşı birlikte hareket edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

“Halkların Demokratik Partisi’nin adaletsiz seçim barajını yıkarak meclise girmesi, halklarımızın mücadelelerine güç katacak, egemenleri geriletecektir.

“Tüm çalışanlarımızı, taraftarlarımızı, dostlarımızı zaman kaybetmeden tüm mücadele alanlarında güncel gelişmelere ve seçim sürecine yönelik, ortak örgütlenmeler yaratılması için harekete geçmeye çağırıyoruz.”