MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yargı yolunu kullanıp sonuna kadar devam edeceğiz. Hiç kimse olağan kongre dışında olağanüstü kurultay beklemesin" dedi.

Mahkeme, MHP'li muhaliflerin açtığı davada partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Mahkeme kararına saygı duyuyoruz, Ama Yargıtay yolu açıktır.

KOLAY KOLAY PARTİYİ TESLİM EDEMEYİZ

Milliyetçi Hareket Partisi, bir hakimlik bir mahkeme kararı ile değil, çok hakimli bir Yargıtay ile eğer mahkum edilecekse, öyle olsun. Onun için de Yargıtay'a müracaatımız olacak. Milliyetçi Hareket Partisi, hepinizin bildiği gibi, fakat özellikle üzerinde durulmayan bir konu Merkez Yönetim Kurulu'nu toplayarak 18 Mart 2018 tarihinde 12. Olağan Kurultay kararı almıştır. Bu süreci sabretmeden nereden etkilendikleri belli olmayan ve Türkiye'nin her tarafını da partideyken yapamamış oldukları üstün ziyaretler ile Türkiye'yi bu hale getirmek isteyenlere Milliyetçi Hareket Partisi, kolay kolay partiyi teslim edemeyiz.

KİMSE OLAĞANÜSTÜ KONGRE BEKLEMESİN

Yargı yolunu kullanacağız. Sonuna kadar da devam edeceğiz. Hiç kimse olağan kongrenin dışında bizden olağanüstü kongre beklemesin. Onlar yargı yolunu kullandı. Şimdi biz yargı yolunu kullanacağız.

Bizim müracaatımızda mahkemenin yetkisinin olmadığını hukukçu arkadaşlarımız tespit ederek savunmasını yaptı. Öyle bir karar alternatif olarak aklımızdan geçiyor. Olur veya olmaz. Ama şu ana için Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği bir karar var. Bu karara Milliyetçi Hareket Partisi, hukuka duyduğu saygıdan dolayı bu karara da saygı duyuyor. Ancak hukuk yolunun tükenmediği kanaati ile hareket etmek suretiyle 18 Mart 2018 tarihinde olağanüstü kongremizi Allah'ın izini ile gerçekleştireceğiz."