MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim olaylarına ilişkin partisinin tavrının başından beri aynı olduğunu belirterek, "Bizim duruşumuzu ve tavrımızı eleştirmeye kalkışanlar, iyi niyetli değillerdir. MHP'ye yol yordam öğretmek, akıl fikir vermek hiç kimsenin haddi olmayacaktır'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

-Huzursuzluğun ve şikayetlerin her geçen gün arttığına tanıklık ediyoruz. Türkiye bir kez daha keskin bir kutuplaşmaya itilmiş, sonu olmayan bir gerginlik ortamına çekilmiştir.

- Türkiye yeni bir tezgahın, yeni bir sinsi oyunun ortasına sürüklenmiştir.

"AKP SANAL KORKULAR İMAL ETMİŞTİR"

-AKP Hükümeti başarısızlığın dibine vurdukça sanal korkular imal etmiştir.

-Milletimizin gerçek gündemi kısır çatışmalarla kapatılmıştır.

-Ne zaman ki AKP gözden düşmüş, anında yeni bir kutuplaşma devreye sokulmuştur. AKP kendi dışındaki her kesime yabancıdır. Bizim anlamadığımız taraf AKP her yönüyle baskıcıyken nasıl olmuştur da ileri demokrasi ile bunca yıl milletimizi avutmuştur.

-Geride kalan yıllarda AKP'nin milletin ve devletin tüm değerleriyle ters düşmesi aldatmanın ve kurnazlığını göstermiştir. Bu sinsiliği okuyamayan bazı kesim ve aktörler ise karşı çıkışları ile AKP'nin oksijen kaynağı olmuşlardır.

-Gezi Parkı'ndaki olaylar Başbakan'ın eline koz vermiştir. İmralı canisi ile pazarlıklar, Suriye sınırında patlayan bombalar gündemdeyken, Taksim Gezi Parkı ile ibre başka tarafa kaymıştır.

GEZİ DİRENİŞİNDE MHP'NİN TAVRI

-MHP bu olayların başlangıcından itibaren aynı noktadadır. Bizim duruşumuzu eleştirmeye kalkışanlar doğru konuşmuyorlar. MHP'ye yol yordam öğretmek hiç kimsenin harcı olmayacaktır.

-Hele hele milliyetçi ülkücü harekete hayatları boyunca kem gözle bakanların eleştirileri sadece teneke gürültüsüdür.

-MHP onun bunun telkin, tavsiye, tacizleri altında kalarak şahsiyetinden ödün vermez, fikir ve ülkülerinde döneklik ve oynaklık göstermez. Biz başkalarına benzemeyiz. Başkaları gibi zaman ve zemine göre hareket etmeyiz.

"MHP GEZİ PARKI DİRENİŞİNİ PÜR DİKKAT TAKİP EDİYOR"

-Taksim Gezi Parkı gelişmelerini pür dikkat takip eden MHP, sağduyunun yol göstericiliğinden hiç ayrılmamıştır.

-Hamdolsun provokasyonlara itibar etmedik. Bizi sokakların alacakaranlığına çekmeye çalışan yarım akıllıların oyunlarına gelmedik.

"GENÇLERİ SANA YEDİRMEYİZ"

Sayın Başbakan sende hiç mi merhamet yoktur da bu gençleri birbirine kırdırmaya çalışıyorsun? Gençleri sana (son zamanların moda deyimi ile) yedirmeyiz.

Türk gençliği bizim iftiharımızdır. Sizler gitarınızı sazınızı çalın. Bilgi teknolojilerinden istifade ediniz.

Tüm imkanları kullanınız. Geçen zaman bir daha geri gelmiyor. Ancak geleceğinizi de düşünerek tahriklere aldanmayın. Gücünüzün farkına varın. Seçme ve seçilme yaşında olanlar yüzde 13 düzeyindedir. Yani sayısı 10 milyonu geçen genç oy kullanma çağındadır. İsterlerse AKP iktidarını düşürebilecek güçteler. Bunu da sandıkta oy kullanarak yapabilecekler. Sokaklar belirsizdir, sokaklar karanlık ve tehlikelidir. Sokaklar her şeye açıktır. Taksim'de gazın ve türlü zorluğun altında kalmaktansa, erken veya zamanında yapılacak bir seçimde tercihlerini sandığa yansıtmalıdırlar.

Bu itibarla Türk gençliğini AKP'ye sandıkta ders vermeye davet ediyorum. Bu gücün onlarda olduğuna inanıyorum. Ter temiz vicdanlı evlatlarımız Başbakan'ın hakkından sandıkta gelmelidir. Başbakan'ın anladığı dilden konuşarak sandıkları patlatmalı ve yüce divanın yolunu açmalıdırlar.

"SANDIĞA GİDİN"

Türk gençliğine diyorum ki sandığı süpürün, Başbakan ve partisini söndürün gitsin. 3 Kasım 2002'de teslim ettiğimiz iktidarı tekrar geri alacağız. Yolun açık olsun.