DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Faruk Ünsal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef almasına tepki gösterdi.

Erdoğan’ın Akşener’e yönelik, "Gelin hanıma Rize'de gayet güzel bir ders verdiler. Gerekeni yaptılar. Bu daha bir, daha neler olacak neler.. Bunlar iyi günler" ifadelerine tepki gösteren Ünsal, “Bu açıklama Meral Akşener ve muhaliflere karşı yapılacak saldırıların fitilini ateşlemektir! Ülkemizi zor günler bekliyor” dedi.

Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yapan Ünsal, “Yürütmenin başı olan ve ülkedeki her yurttaşın güvenliğinden 1. derecede sorumlu olan kişinin bir muhalefet liderine yapılan saldırı ile gurur duyması ve devamının geleceğini söylemesi hukukun rafa kaldırıldığını ve hepimizi zor günlerin beklediğini gösteriyor! Bu yol yol değil!” ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ile gündemde olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “darbeci” gibi davrandığını söyleyen Ünsal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı etiketleyerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soyluya arka çıktı. Oysa Soylu, “önceki bakan çocuklarının evinde para sayma makinaları vardı” diyerek 17-25 sürecinde Erdoğan’ın montaj dublaj dediği ve sonradan yasal faiziyle iade edilen paralarla ilgili AKP’li gibi değil darbeci(!) gibi konuşuyor. Gereği yapılmalı” diye yazdı.

Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın Yeldana Kaharman’a yönelik tecavüz ve cinayet iddiasını isim vermeden anımsatan Ünsal, “Uyuşturucu ticareti için Latin Amerikada bir ülkeyle bağlantıya girdiği iddiası üzerine bir arkadaşının oğlunu savundu ama tecavüz ve cinayet iddiasıyla suçlanan başka bir arkadaşının oğluna dair tek söz etmedi.  Oğullar arasında ayrım yapmak yakışmadı be reis” dedi.

/blockquote>